Latvijas izlasei novembrī, iespējams, varēs palīdzēt Rodions Kurucs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: AP/Scanpix

Latvijas vīriešu basketbola izlasei 2023. gada Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas spēlēs novembrī varētu palīdzēt Rodions Kurucs, 11TV raidījumā "Clubhouse: Nedēļas Karstās Naglas" izteicās Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.

23 gadus vecais Kurucs pēc trim sezonām Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) atgriezies Eiropā un šosezon pārstāv Serbijas klubu Belgradas "Partizan", kas piedalās ULEB Eirokausā, nevis ULEB Eirolīgā, līdz ar to Latvijas basketbolists teorētiski novembrī varētu pārstāvēt valstsvienību.

Latvijas izlases galvenais treneris Luka Banki esot kontaktējies ar Rodionu Kurucu un "Partizan" stūrmani Žeļko Obradoviču. Šobrīd ir pamatotas cerības, ka Latvijas basketbolists varēšot pievienoties izlasei.

"Treneris Banki pie tā aktīvi strādā. Viņš ir runājis ar "Partizan" galveno treneri par iespēju viņu palaist uz izlasi. Rodions pats grib un raujas. Viņam viens no dzinuļiem ir tas, ka mums pirmā spēle ir tieši pret Serbiju. Par Rodionu šobrīd ir lielas cerības," pastāstīja Cipruss.

Latvijas izlasē Kurucs piedalījies tikai trīs mačos un punktus nav guvis. Valstsvienības kreklā viņš līdz šim pēdējo reizi spēlējis 2018. gadā.

Kurucam bija veiksmīga NBA debijas sezonas Bruklinas "Nets" sastāvā, taču pagājušajā sezonā viņš pazaudēja vietu pasaules spēcīgākajā basketbolā līgā.

LBS ģenerālsekretārs pauda prieku par Mārci Šteinbergu un Jāni Bērziņu, kuri šosezon spēlē spēcīgajā ACB līgā jeb Spānijas čempionātā, abi pārstāvot "Manresa" komandu.

Cipruss arī neslēpa bažas, ka šobrīd divi spēlētāji vēl ir bez kluba un spēļu prakses. Visticamāk, ka viņš norādīja uz Anžeju Pasečņiku un Jāni Timmu.

"Zināmas bažas raisa divi spēlētāji, kuri joprojām ir bez līgumiem. Ceru, ka jau tuvākajā laikā viņi atradīs klubus un iegūs arī spēļu praksi."

25. novembrī Latvijas izlasei paredzēta spēle izbraukumā pret Serbiju, bet 29. novembrī mājās pret Slovākiju. Apakšgrupā vēl ir arī Beļģija.

Izlašu logi būs arī nākamā gada februārī, jūnija beigās un jūlija sākumā. Trīs no apakšgrupas četrām komandām iekļūs nākamajā kārtā.

Latvijas basketbolisti augustā pārvarēja PK priekškvalifikāciju, izcīnot četras uzvaras četrās spēlēs. Mūsējie divreiz pārspēja Rumāniju un divreiz Baltkrieviju, mačus aizvadot "Arēnā Rīga".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu