Latvijas hokeja izlase pārbaudes spēlē zaudē Dānijai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlases spēlētājs Emīls Ģēģeris
Latvijas hokeja izlases spēlētājs Emīls Ģēģeris Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien otrajā pārbaudes spēlē ar rezultātu 1:5 (0:1, 1:3, 0:1) piekāpās turnīra saimniecei Dānijai.

Vārtus Latvijas izlases labā guva Emīls Ģēģeris.

Pirmajā trešdaļā rezultāts nemainījās līdz pat pēdējai minūtei, kad 35 sekundes pirms perioda beigām pašu pasivitāte maksāja ar ielaistiem vārtiem, pretinieku rindās ar precīzu plaukstas metienu izceļoties Matiasam Hansenam.

Nepilnas sešas minūtes pirms otrā perioda noslēguma dāņi guva divus vārtus, abās situācijas pēc uzmetiena pielabojot ripas lidojuma virzienu. Vispirms 2:0 panāca Niklass Andersens, bet pēc tam vadību nostiprināja Martins Eskildsens.

Četras minūtes pirms došanās pārtraukumā Ģēģeris veiksmīgi nocīnījās vārtu priekšā un samazināja dāņu pārsvaru.

Trešajā periodā pēc nospēlētām 62 sekundēm Serens Nilsens realizēja vairākumu un panāca 4:1, arī vārtu priekšā pielabodams ripas lidojuma virzienu. Perioda vidū latvieši iebakstīja ripu vārtos, taču metiens tika izdarīts pēc svilpes un palika neieskaitīts.

Pēdējās minūtes Latvijas izlase spēlēja ar tukšiem vārtiem, tomēr ar sešiem laukuma spēlētājiem uz ledus atspēlēties neizdevās. Turklāt nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām Hansens guva savus otros vārtus spēlē un panāca 5:1.

Pirmajā pārbaudes turnīra mačā Latvija pārspēja Norvēģiju ar rezultātu 3:0. Sestdien savā starpā spēkosies Dānija un Norvēģija.

Šajā turnīrā Vītoliņam asistē Artis Ābols, Viktors Ignatjevs un Juris Klodāns. Par fizisko sagatavotību rūpējas Ēriks Visockis, bet video trenera pienākumus pilda Pēteris Groms.

Vītoliņš sastāvā iekļāvis trīs vārtsargus, astoņus aizsargus un 12 uzbrucējus. Uz Dāniju līdzi nedevās uzbrucējs Toms Andersons, kurš guvis savainojumu, kā arī aizsargs Ņikita Mateiko un vārtsargs Deivs Deivids Rolovs.

Latvijas izlase uz turnīru devās ar eksperimentālu sastāvu. Savainojumu dēļ nevarēja palīdzēt Rīgas "Dinamo" rezultatīvākais spēlētājs Nikolajs Jeļisejevs un Mārtiņš Dzierkals no Čehijas kluba Pilzenes "Škoda".

Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) noteiktajā decembra pauzē Latvijas valstsvienība startēs "Visp Cup" turnīrā Šveicē. Šajā turnīrā spēlēs arī Krievija, Slovākija un Šveice.

Augusta beigās Latvijas hokeja izlase kvalificējās 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu turnīram.

Latvijas hokejisti Pekinas olimpisko spēļu C grupas turnīrā spēlēs ar Somiju, Zviedriju un Slovākiju. Nacionālās hokeja līgas (NHL) un NHL spēlētāju asociācijas (NHLPA) vienošanās ar IIHF paredz NHL hokejistu dalību Olimpiādē.

Latvijas izlases sastāvs pārbaudes turnīram Dānijā:

vārtsargi - Jānis Kalniņš (Vēkšes "Lakers", Zviedrija), Ēriks Vītols (Rīgas "Dinamo"), Linards Lipskis ("Mogo"/LSPA);

aizsargi - Kārlis Čukste, Kristaps Zīle, Patriks Ozols, Ernests Ošenieks, Miks Tumānovs (visi - Rīgas "Dinamo"), Roberts Mamčics (Zlīnas "PSG Berani", Čehija), Sandis Smons (Ženēvas "Servette", Šveice), Nauris Sējējs ("La Chaux-de-Fonds", Šveice);

uzbrucēji - Rūdolfs Polcs ("Mogo"/LSPA), Deniss Smirnovs (Ženēvas "Servette", Šveice), Renārs Krastenbergs ("Villacher SV", Austrija), Daniels Bērziņš, Jānis Švanenbergs, Patriks Zabusovs, Filips Buncis (visi - Rīgas "Dinamo"), Nils Sējējs ("La Chaux-de-Fonds", Šveice), Emīls Ģēģeris (Angletas "Hormadi", Francija), Oskars Batņa (Mikeli "Jukurit", Somija), Frenks Razgals (Jastšembes GKS, Polija), Rihards Melnalksnis ("Kloten", Šveice).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu