Video Novicka godināšanas vakarā Dončičs kaldina Dalasas uzvaru pret NBA līdervienību

CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Dončičs (ar bumbu)
Luka Dončičs (ar bumbu) Foto: Reuters/ScanPix

Luka Dončičs naktī uz ceturtdienu (pēc Latvijas laika) izcēlās ar "triple-double" un kaldināja Dalasas "Mavericks" uzvaru pret Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas līdervienību Goldensteitas "Warriors". Šajā mačā tika iemūžināts Vācijas basketbola zvaigznes Dirka Novicka numurs.

"Mavericks" savā laukumā ar rezultātu 99:82 pārspēja "Warriors", izcīnot ceturto uzvaru pēc kārtas.

Uzvarētāju labā Dončičs guva 26 punktus, veica astoņas rezultatīvas piespēles un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas.

Vēl "Mavericks" sastāvā 17 punktus guva Dorians Finnijs-Smits, 15 pievienoja Džeilens Bransons, bet 14 iemeta Tims Hārdevejs juniors.

Kristaps Porziņģis šajā mačā nepiedalījās veselības un drošības jeb Covid-19 protokola dēļ.

"Warriors" rindās 17 punktus guva Endrū Vidinss, bet viens no līgas rezultatīvākajiem spēlētājiem Stefans Karijs atzīmējās ar tikai 14 punktiem.

Karijs aizvadīja sliktāko uzbrukuma spēli šajā sezonā, realizējot tikai piecus metienus no 24, turklāt tikai vienu no deviņiem izpildītajiem tālmetieniem.

"Mavericks" aizvadīja teicamu spēli aizsardzībā, ļaujot līgas līderiem gūt vien 82 punktus.

Šajā mačā tika iemūžināts "Mavericks" leģendas Novicka krekla numurs 41. Vācijas basketbolists savulaik bija ilggadējs Dalasas kluba līderis.

Novickis visu NBA spēlētāja karjeru pavadīja "Mavericks" komandā. Viņš ir vienīgais spēlētājs vēsturē, kurš 21 sezonu pavadījis vienā NBA klubā.

2011. gadā Novickis kaldināja "Mavericks" triumfu NBA čempionātā. Dalasas klubam tas ir vienīgais čempionu tituls vēsturē.

Patlaban 43 gadus vecais Novickis karjerā guva 31 560 punktus, kas ir sestais labākais rādītājs NBA vēsturē. 

Novickis "Mavericks" rindās kļuvis par ceturto spēlētāju, kura numurs tiek iemūžināts. Pirms viņa tika iemūžināti Breda Deivisa (15.), Rolando Blekmana (22.) un Derika Hārpera (12.) numuri.

"Mavericks" ar 20 uzvarām un 18 zaudējumiem ieņem piekto vietu Rietumu konferencē, kur līdere ir "Warriors" ar bilanci 29-8. Tāda pati bilance ir arī NBA vicelīderei Fīniksas "Suns".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu