Rosina "Zeņit" klubā strādājošajam Timoščukam atņemt Ukrainas valsts apbalvojumus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Anatolijs Timoščuks
Anatolijs Timoščuks Foto: fc-zenit.ru

Rosina Sanktpēterburgas "Zeņit" klubā strādājošajam Anatolijam Timoščukam atņemt Ukrainas valsts apbalvojumus, informē Ukrainas Futbola federācija (UAF).

UAF Ētikas un godīgas spēles komitejas paziņojumā teikts, ka bijušais Ukrainas izlases kapteinis Timoščuks pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā ne tikai nav publiski nosodījis agresoru, bet arī turpina darbu "Zeņit" klubā.

Tādējādi UAF rosina atņemt Timoščukam UEFA Pro licenci, kā arī vērsties ar iesniegumu Ukrainas varasiestādēs ar aicinājumu atņemt valsts apbalvojumus un goda titulus. Tāpat tiek rosināts Timoščukam atņemt visus Ukrainas čempionāta, Ukrainas kausa un Ukrainas Superkausa titulus, kā arī izslēgt futbolistu no nacionālo izlašu reģistriem.

42 gadus vecais Timoščkuks Krievijas klubā "Zeņit" par trenera asistentu strādā kopš 2017.gada.

Bijušais pussargs Timoščuks Minhenes "Bayern" sastāvā 2013.gadā uzvarēja UEFA Čempionu līgā. Ar Bavārijas klubu viņš kļuva arī par divkārtēju Vācijas čempionu un divreiz uzvarēja Vācijas kausā.

Ar Doņeckas "Šahtar" Timoščuks kļuva par trīskārtēju Ukrainas čempionu un tikpat reizes uzvarēja valsts kausa izcīņā. "Zeņit" sastāvā futbolists izcīnīja divus Krievijas čempiontitulus, kā arī uzvarēja UEFA Kausā un UEFA Superkausā.

Karjeru Timoščuks noslēdza 2016.gadā, kad pārstāvēja Kazahstānas komandu Almati "Kairat".

Ukrainas izlasē Timoščuks 144 spēlēs guva četrus vārtus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu