"Riga FC" galvenā trenera amatā apstiprina horvātu speciālistu Perkoviču

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Par futbola kluba "Riga FC" galveno treneri apstiprināts 38 gadus vecais Horvātijas speciālists Sandro Perkovičs, otrdien paziņoja komanda.

Perkovičs ir dzimis 1984. gada 15. aprīlī Horvātijas pilsētā Sisakā. Spēlētāja karjera viņam nebija ļoti gara, tās laikā Sandro pārstāvēja Austrijas un Horvātijas klubus.

Trenera karjeras sākumā Perkovičs strādāja Austrijas klubos "Ilz", "Nestelbach" un "Sturm Graz".

2018. gadā Sandro parakstīja līgumu ar Kipras augstākās līgas klubu "Paphos" un bija Zeļko Kopiča asistents. Pēc tam vienu gadu Perkovičs strādāja Zagrebas "Dinamo" U-19 komandā.

2021. gada vasarā Perkovičs kļuva par Kipras kluba "Akritas" galveno treneri. Šī komanda sezonas beigās nodrošināja vietu augstākajā līgā, bet Sandro sezonas vidū devās uz Horvātiju. Perkovičs bija Horvātijas čempiones Zagrebas "Dinamo" galvenā trenera Kopiča asistents.

Kopā ar Sandro Latvijā ieradies arī viņa asistents Zlatko Basičs. Šis treneris dzimis 1975. gada 22. septembrī Horvātijas pilsētā Slovonski-Brodā.

Basičs trenera karjerā ir strādājis Horvātijas klubos "Radnik Sesvete", "Zagreb", "Slaven Belupo" un "Hajduk Split". Pēdējā pieturvieta Basičam bija "Akritas". Sezonas otrajā pusē Basičs bija galvenais treneris un iekļuva Kipras augstākajā līgā.

Citas izmaiņas treneru korpusā nav notikušas. Darbu klubā turpina treneris Kristaps Blanks, vārtsargu treneris Dragoslavs Jevričs un fiziskās sagatavotības treneris Saško Poposkis.

"Riga FC" patlaban ar 34 punktiem 16 spēlēs ieņem ceturto vietu Latvijas "Optibet" virslīgas turnīra tabulā, atpaliekot no FK "Liepāja" (35), iepriekšējās sezonas čempiones RFS (38) un "Valmiera FC" (41).

Latvijas galvaspilsētas komanda "Riga FC" ir trīskārtēja valsts čempione, titulu izcīnot 2018., 2019. un 2020. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu