Video un foto ⟩ Ostapenko atgūstas pēc neveiksmīga sākuma un iekļūst Vimbldonas 1/8 finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko piektdien sasniedza Vimbldonas čempionāta astotdaļfinālu.

Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 17. vietu un Vimbldonā izsēta ar 12. numuru, trešajā kārtā ar rezultātu 3-6, 6-1, 6-1 uzvarēja rumānieti Irini Kamēliji Begu (WTA 43.).

Vimbldonas čempionātā tenisistiem netiek piešķirti ranga punkti.

Astotdaļfinālā Ostapenko tiksies ar turnīra piekto raketi Mariju Sakari no Grieķijas (WTA 5.) vai vācieti Tatjanu Mariju (WTA 103.).

Ostapenko maču sāka ar pārliecinoši uzvarētu geimu pie savas serves, taču turpinājumā lielais kļūdu daudzums liedza noslēgt setu ar uzvaru. Begu uzvarēja piecos geimos pēc kārtas, pirmo setu uzvarot ar 6-3 un otrajā panākot 1-0, bet tad Ostapenko lauz cīņas gaitu un uzvarēja deviņos geimos pēc kārtas.

Trešā seta ceturtajā geimā rumāniete pie savas serves punktu atguva, taču Ostapenko uzvarēja vēl divos geimos un panāca 5-1, kas deva tiesības servēt par uzvaru mačā. Latvijas tenisiste neatstāja pretiniecei nekādu cerību un panāca 6-1.

Ostapenko trešās kārtas mačā izcēlās ar vienu "eisu", kamēr pretiniecei bija sešās netveramās serves. Latvijas sportiste pieļāva septiņas dubultkļūdas, lielāko daļu pirmajā setā, bet Begu - deviņas. Ostapenko guva vairāk punktu ar uzbrukuma sitieniem (28/15), bet pieļāva arī vairāk nepiespiesto kļūdu (27/20).

Pirmās kārtas mačā Ostapenko (WTA 17.), ar 6-4, 6-4 pārspēja Francijas tenisisti Oseanu Dodēnu (WTA 85.), bet otrajā ar 6-2, 6-2 pieveica Beļģijas tenisisti Janīnu Vikmaijeri (WTA 606.).

Tikmēr Begu ar 6-4, 6-1 pieveica pasaules ranga 114. numuru no Gruzijas Ekaterini Gorgodzi un ar 6-4, 6-4 - itālieti Elizabetu Kočareto (WTA 119.).

Abas tenisistes līdz šim tikušās vienreiz, 2018. gada Madrides turnīra 1/32 finālā ar 6-3, 6-3 panākumu svinot rumānietei

Pagājušajā nedēļā Ostapenko sacentās Īstbornas "WTA 500" turnīrā, kurā piedzīvoja neveiksmi finālā, zaudējot Čehijas tenisistei Petrai Kvitovai ar 3-6, 2-6.

Savukārt Rumānijas tenisistei šis šosezon ir pirmais turnīrs uz zāles seguma, pēdējās cīņas aizvadot uz māla Francijas atklātajā čempionātā, kur viņa aizkļuva līdz astotdaļfinālam. Februārī Begu tika līdz pusfinālam Sanktpēterburgā, trijos setos piekāpjoties sacensību galvenajai favorītei grieķietei Marijai Sakari.

Ostapenko 2018. gadā tika līdz Vimbldonas pusfinālam, kamēr Begu 12 iepriekšējās reizēs Vimbldonā divreiz tikusi līdz trešajai kārtai, to paveicot 2015. un 2021. gadā.

2022.gadā Ostapenko ir uzvarējusi 23 no 34 cīņām, bet Begu - 17 no 29 cīņām.

Latvijas tenisiste Vimbldonas čempionātā sacenšas arī dubultspēlēs. Sieviešu dubultspēļu pirmajā kārtā pārī ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku ar ceturto numuru turnīrā izsētais pāris ar 2-6, 7-5, 6-3 pārspēja Francijas tenisisti Oseanu Dodēnu un Tatjanu Mariju no Vācijas.

Kopā ar kolumbieti Robertu Farahu Ostapenko piedalīsies arī jauktajā dubultspēlē, kur pāris izsēts ar septīto numuru. Pirmajā cīņā piektdien pretiniekos būs Bens Maklaklens no Japānas un Taivānas tenisiste Haočina Čaņa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu