Eiropas vicečempions Ertels grasās ignorēt vienošanos ar Francijas federāciju, lai spēlētu Krievijā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Francijas basketbolists Tomā Ertels
Francijas basketbolists Tomā Ertels Foto: FIBA.com

Eiropas vicečempions basketbolā Tomā Ertels grasās ignorēt vienošanos ar Francijas Basketbola federāciju, lai karjeru turpinātu Krievijā, vēsta "BeBasket" un "BasketNews" ziņu mediji.

33 gadus vecais Ertels septembrī palīdzēja Francijas izlasei izcīnīt sudraba medaļas Eiropas čempionātā, kur finālā nācās atzīt Spānijas valstsvienības pārākumu. Finālmačā saspēles vadītājs guva 16 punktus.

1. augustā, pirms komanda sāka gatavoties "EuroBasket 2022" turnīram, Francijas Basketbola federācija paziņoja, ka visi spēlētāji, kuri pārstāvēs Krievijas vai Baltkrievijas klubus, nevarēs spēlēt valstsvienībā. 

"​Visi spēlētāji, kas iekļauti Francijas vīriešu un sieviešu izlasēs, tika aicināti parakstīt apliecinājumu, ka viņi nesadarbosies ar Krievijas vai Baltkrievijas klubiem, ņemot vērā karadarbību Ukrainā," ziņoja federācija. 

Ja spēlētāji vai komandas personāla darbinieki pārkāps vienošanās nosacījumus, viņi nedrīkstēs pārstāvēt valstsvienību gaidāmajos starptautiskajos turnīros, 2024. gada Parīzes olimpiskās spēles ieskaitot.

Ertels, kurš iepriekšējā sezonā spēlēja Spānijas klubā Madrides "Real", esot tuvu līguma parakstīšanai ar Krievijas klubu Sanktpēterburgas "Zenit".

Septembrī aizvadītajā Eiropas čempionātā Ertels bija viens no komandas līderiem, vidēji mačā izceļoties ar 10,4 punktiem un 7,1 rezultatīvu piespēli.

Francijas izlases rindās Ertels kļuva par Eiropas čempionu 2013. gadā, pērn palīdzēja valstsvienībai izcīnīt sudrabu Tokijas olimpiskajās spēlēs, kā arī sekmēja bronzu 2019. gada Pasaules kausā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu