Ostapenko viegli sasniedz Seulas turnīra pusfinālu

CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko piektdien svinēja vieglu uzvaru un iekļuva Seulas "WTA 250" sērijas turnīra pusfinālā.

Ostapenko, kura pasaules rangā atrodas 19. vietā un turnīrā izsēta ar pirmo numuru, ar 6-2, 6-1 pieveica 17 gadus veco Andoras tenisisti Viktoriju Himenesu Kasincevu (WTA 186.).

Pirmo geimu, servējot Latvijas tenisistei, uzvarēja andoriete, pēc brīža atspēlējot divas breikbumbas un panākot 2-0 vadību.

Tas bija pēdējais Himenesas Kasincevas uzvarētais geims pirmajā setā. Ostapenko svinēja uzvaru astoņos geimos pēc kārtas, pirmo setu uzvarot pēc realizētas otrās no trim pēc kārtas breikbumbām, - 6-2.

Otro setu ar uzvarētu savas serves geimu sāka turnīra pirmā rakete Ostapenko. Nākamie trīs geimi gan panākumu deva servi uzņemošajai sportistei, Ostapenko panākot 3-1 pārsvaru.

Arī sesto geimu ar pirmo breikbumbu uzvarēja Latvijas tenisiste un punktu mačam pēc teicami izspēlētas kombinācijas pielika nākamajā geimā ar otro mačbumbu.

Latvijas tenisistei bija vairāk netveramu servju (2:1), bet dubultkļūdas abas tenisistes pieļāva pa sešām reizēm.

Visos pārējos galvenajos statistikas rādītājos Ostapenko bija labāka - laukumā trāpītajās pirmajās servēs (50,0%:41,7%), ar pirmo (72,4%:45,0%) un otro servi (44,8%:32,1%) gūtajos punktos, punktā pārvērstajās breikbumbās (6/10 pret 2/4 andorietei).

Visā spēlē Ostapenko uzvarēja 64 no 106 izspēlēm.

Par sniegumu Seulā Latvijas tenisiste jau nopelnījusi 110 pasaules ranga punktus.

Līdz šim abas tenisistes kortos nebija tikušās.

Pirmajā kārtā Ostapenko ar 6-4, 3-6, 7-6 (7:2) pieveica Dienvidkorejas sportisti Džongu Bojongu, kura WTA rangā ieņem 688.vietu un turnīrā piedalās ar īpašo ielūgumu jeb "wild card", bet otrajā ar 6-3, 5-7, 7-5 pieveica neitrālo tenisisti Anastasiju Gasanovu (WTA 141.).

Latvijas tenisistei šis ir pirmais turnīrs pēc ASV atklātā čempionāta, kurā viņa vienspēlēs izstājās jau pirmajā kārtā, zaudējot ķīnietei Cjiņveņai Dženai. "US Open" dubultspēlēs pārī ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku Ostapenko sasniedza astotdaļfinālu, bet jauktajās dubultspēlēs kopā ar Spānijas tenisistu Dāvidu Vegu-Ernandesu tika līdz ceturtdaļfinālam.

Sezonas veiksmīgākajā nogrieznī ziemā Ostapenko uzvarēja deviņos mačos pēc kārtas un kļuva par Dubaijas "WTA 500" sērijas turnīra čempioni. Latvijas tenisistes kontā šogad ir arī fināls jūnijā Īstbornas turnīrā uz zāles Lielbritānijā.

Andoras tenisiste Seulas turnīra pirmajā kārtā ar 7-5, 7-5 apspēlēja austrālieti Astru Šarmu (WTA 104.), bet otrajā ar 6-4, 6-2 pieveica kanādieti Rebeku Marino (WTA 81.).

Gadu andoriete sāka ar finālu Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) "W-60+H" turnīrā Austrālijā, arī pēc tam pārsvarā spēlējot ITF turnīros, kā arī WTA sacensību kvalifikācijās. Sportiste mēģināja kvalificēties visiem četriem "Grand Slam" turnīriem, taču nesekmīgi.

Pagājušajā nedēļā Himenesa Kasinceva zaudēja Čennai "WTA 250" sērijas turnīra pirmajā kārtā, bet pēc tam Seulas sacensību kvalifikācijā svinēja uzvaru sacensību pirmajā kārtā, bet pēc zaudējuma otrajā spēlē kā "laimīgā zaudētāja" iekļuva pamatsacensībās.

Ostapenko šosezon uzvarējusi 28 no 43 aizvadītajām spēlēm, kamēr viņas pretiniece 32 mačos tikusi pie 18 uzvarām.

Spēles uzvarētāja tiksies ar pagājušā gada "US Open" čempioni britu sportisti Emmu Radukanu (WTA 77.), kurai turnīrā ticis sestais numurs. Viņa piektdien ar 6-2, 6-2 pārspēja Polijas tenisisti Magdu Lineti (WTA 51.), kura sacensībās izsēta ar trešo numuru.

Dubultspēļu sacensībās Ostapenko šajā turnīrā nepiedalās.

Kvalifikāciju šim turnīram nepārvarēja Latvijas otrā rakete Daniela Vismane, kura otrajā kārtā piekāpās Dienvidkorejas tenisistei Bakai Dajeonai (WTA 760.).

Pamatturnīrs Seulā uz cietā seguma norisinās no 19. līdz 25. septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu