"Es vienkārši nebiju īstais čalis." Porziņģis atklāti par laiku Dalasā un atdzimšanu Vašingtonā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis.
Kristaps Porziņģis. Foto: AFP / Scanpix

Latvijas lielākā sporta zvaigzne Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Dalasas "Mavericks" gluži vienkārši nebija īstais cilvēks blakus slovēņu talantam Lukam Dončičam, tāpēc arī duets neattaisnoja uz sevi liktās cerības, latvietis pauda intervijā medijam "Yahoo Sports".

Porziņģi 2019. gada sākumā no Ņujorkas "Knicks" aizmainīja uz "Mavericks". Optimisti cerēja, ka Dončičs un liepājnieks izveidos līdzīgi ikonisku duetu kā savulaik Stīvs Nešs un Dirks Novickis.

Savas pirmās sezonas izskaņā, NBA izslēgšanas spēļu "burbulī" Disnejlendā, Porziņģis tik tiešām rādīja vēl nebijušu sniegumu. Piecās no deviņām spēlēm latvietis guva 30 vai vairāk punktu, bet vidēji izcēlās ar 28,2 punktiem ik mačā.

Tomēr turpinājums Dalasas klubā nebija tik rožains. Daudz traumu, kas lika izlaist lērumu spēļu, arī attiecības ar Dončiču laukumā vairs nebija tik saskanīgas. Baumo, ka nebija arī ārpus laukuma, bet Kristaps to allaž noliedzis.

"Uz papīra mums bija milzu potenciālās, bet dzīvē viss nebija tik ideāli. Mēs laukumā vienkārši nesaderējām kopā. Mēs nepratām sastrādāties. Tā taču darbā gadās, vai ne? Tas vienkārši nesanāca tā, kā visi un arī mēs paši cerējām," sarunā ar "Yahoo Sports" teica Porziņģis.

Orlando "burbulī" slaidā latvieša un slovēņa attiecības izskatījās ļoti saskanīgas. Abi publiski viens otru slavēja, arī fotogrāfijās bija redzami kopā labi pavadām laiku baseinā. 

"Šāda jautrība ārpus laukuma vienmēr palīdz saliedēties. Es tobrīd spēlēju ļoti labi, izpildīju daudz metienu. Jā, tobrīd noteikti mums saskanēja," Covid-19 pandēmijas pārtrauktās sezonas izskaņu atminējās basketbolists.

"Luka ir veselas paaudzes talants. Viņam apkārt jābūt perfektai komandai, lai no šī talanta iegūtu maksimumu. Es vienkārši nebiju īstais čalis."

Šī gada februārī "Mavericks" aktīvi sāka interesēties, kā atbrīvoties no Porziņģa iespaidīgā līguma (158 miljoni ASV dolāru piecos gados), lai varētu pretī iegūt vairāk spēles kauliņu, ko izvietot apkārt Dončičam. 

Jau pirms došanās prom no Ņujorkas Porziņģa viena no vēlmju pieturvietām bija Toronto "Raptors". Arī šogad bija iespējama viņa nokļūšana Kanādā, bet "Raptors" tomēr nepiekrita darījumam, kura rezultātā "Mavericks" iegūtu Dončiča tautieti Goranu Dragiču un pirmā raunda drafta izvēli.

23 minūtes pirms maiņu darījumu termiņa beigām "Mavericks" pārstāvji zvanīja uz Vašingtonu. Abas komandas iepriekš apsprieda citus potenciālos darījumus, bet šajā brīdī Dalasa pirmo reizi "Wizards" piedāvāja Porziņģi. Darījums tika izziņots jau neilgi pēc tam.

Porziņģis mājās dziedēja savainoto ceļgalu. Tobrīd viņš devās uz ledusskapi pēc sviestmaizes, bet telefonā pamanīja neatbildētu zvanu no "Mavericks" prezidenta Niko Herisona.

"Bija pašas maiņu darījumu termiņa beigas. Pie sevis nodomāju: velns, tas tiešām notiek! Jutu, ka mans laiks Dalasā drīz beigsies. Es gan domāju, ka mani aizmainīs vasarā. Man bija tāda iekšējā sajūta. Dalasā man negāja tā, kā visi cerēja. Pārmaiņām bija jānotiek."

Tagad Latvijas lielākā sporta zvaigzne atzīst, ka jūtas ļoti labi, harmonijā ar sevi. ASV galvaspilsētā viņam no sirds patīkot dzīvot un spēlēt.

"Katrs savainojums, katrs dzīves šķērslis tevi norūda, liek nobriest un kļūt piezemētākam. Tas padara tavu prātu imūnāku pret šādiem satricinājumiem. Neviens nav pasargāts no neparedzamā. Man tas ir tikai palīdzējis. Tas nav palīdzējis manam karjeras ritmam, bet gan psiholoģiskajai noturībai. Tas ir iemācījis rūpēties par savu ķermeni, kas savukārt palīdz uzlabot karjeras ritmu."

Šajā sezonā Porziņģis arī mainījis savu imidžu, ataudzējot bārdu. To viņam ieteikusi darīt draudzene Laura, kad sportists devies pie friziera.

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis
Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Foto: Elizabete Ronija Dreimane/TVNET

"Man likās, ka nekad nevarēšu to atļauties, jo man gluži vienkārši neaug tik kupla bārda. Frizieris ieteica vēl nedēļu ļaut tai augt, bet tad jau varēja piešķirt vajadzīgo formu. Tad jau tas sāka pēc kaut kā izskatīties. Beidzot es vairs neizskatos pēc piecpadsmitgadīga puišeļa, tas ir ļoti labi. 25 gados izskatījos pēc puikas," par sevi pajokoja Porziņģis.

Līdz šim šajā sezonā Porziņģis rāda izcilu sniegumu laukumā, kā arī pratis izvairīties no nopietnām traumām. No 24 "Wizards" šīs sezonas spēlēm (dati 7. decembrī) viņš izlaidis tikai vienu.

23 mačos Porziņģis vidēji guvis 21,8 punktus un izcīnījis 8,8 atlēkušās bumbas. Pagaidām šī ir otra rezultatīvākā sezona latvieša karjerā. Vairāk punktu vidēji spēlē viņš guva tikai trešajā sezonā "Knicks" rindās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu