Video RFS sāk gatavošanos sezonai 32 futbolistu sastāvā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
RFS treniņš. Centrā ar bumbu Roberts Savaļnieks
RFS treniņš. Centrā ar bumbu Roberts Savaļnieks Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS

Latvijas futbola virslīgas klubs RFS sācis gatavošanos 2023. gada sezonai, uz pirmo treniņu pulcējot 32 spēlētājus, vēsta komandas preses dienests.

Pirmdien, 9. janvārī, RFS pilnā sastāvā sāka gatavošanos jaunajai sezonai. Pirmajā treniņā piedalījās 32 spēlētāji, starp kuriem bija arī komandas leģionāri, kas jau atgriezušies Latvijā.

Lielākā daļa vietējo RFS futbolistu kopīgi trenējas jau vairākas nedēļas, taču pilnvērtīga komandas sagatavošanās pilnā sastāvā sākusies tieši pirmdien.

2022. gadā RFS izdevās sasniegt Latvijai vēsturisku pirmo UEFA Eiropas Konferences līgas grupu turnīru, kur bija iespēja tikties ar tādiem klubiem kā "Fiorentina", "Basaksehir" un "Hearts".

Arī šogad klubs startēs ne tikai virslīgā un Latvijas kausā, bet arī UEFA Eiropas Konferences līgas kvalifikācijā.

Starpsezonā RFS sastāvā notika vairākas izmaiņas. Komanda atvadījās no Vītauta Čerņauska, Vitālija Maksimenko, Denisa Rakela, Bila, Tomislava Šāriča un Tomaša Šimkoviča, kurš noslēdza profesionāļa karjeru.

Tikmēr līgumi tika parakstīti ar Latvijas izlases futbolistiem Robertu Savaļnieku un Jāni Ikaunieku, kuri jau iepriekš ir veiksmīgi spēlējuši RFS, kā arī valstsvienības līdzjutējiem labi pazīstamo Mārci Ošu.

Tāpat komandas sastāvu papildinājuši perspektīvie Frenks Orols un Markuss Alpēns. Visi minētie spēlētāji pirmdien jau piedalījās komandas treniņā.

Jaunā sezona sāksies martā, un ļoti iespējams, ka līdz sezonas sākumam RFS klubam pievienosies vēl vairākas jaunas sejas.

2022. g. sezonai noslēdzoties, operācija tika veikta Alfuseinijam Džatam, kurš pirmdien trenējās individuāli. T

Tāpat pēc ilga pārtraukuma kopā ar komandu jau darbojās Karolis Uzēla, kuram vēl vasarā tika veikta operācija.

Pilnvērtīgi treniņā varēja sportot arī Kaspars Dubra, kurš savainojumā iedzīvojās Eirokausu sezonas noslēdzošajā mačā.

"Iepriekšējā sezona bija ļoti interesanta. Aizvadījām rekordlielu spēļu skaitu, tādēļ sezonai noslēdzoties tiešām bija sakrājies nogurums un vajadzēja atpūsties. Tomēr teikšu godīgi, pēdējo nedēļu nevarēju vien sagaidīt pirmo kopīgo treniņu. Ir patīkami ar visiem satikties, turklāt komandā atgriezušies Roberts Savaļnieks un Jānis Ikaunieks," pēc pirmā treniņa sarunā ar RFS preses dienestu sacīja aizsargs Žiga Lipuščeks.

"Sagatavošanās posms nekad nav viegls, taču tā ir ļoti svarīga sezonas daļa, bez kuras labi spēlēt nav iespējams. Labā noskaņojumā sākam strādāt," turpināja Slovēnijas futbolists.

Janvārī RFS aizvadīs trīs pārbaudes spēles. 18. janvārī Rīgā sagaida spēle ar Lietuvas "Šiauliai", 21. janvārī izbraukuma mačs Igaunijā ar "Nomme Kalju", kā arī 28. janvārī vēl viena tikšanās Rīgā ar Igaunijas komandu "Paide".

Februārī RFS aizvadīs vairākas pārbaudes spēles Latvijā, bet vēlāk dosies uz treniņnometni Turcijā.

RFS komanda pērn virslīgā izcīnīja trešo vietu, bet 2021. gadā pirmo reizi vēsturē tikta kronēta par Latvijas čempioni.

2021. un 2019. gada RFS triumfēja Latvijas kausa izcīņā, bet šogad finālā nācās atzīt FK "Auda" pārākumu.

Pirmajā RFS treniņā piedalījās: Pāvels Šteinbors, Sergejs Vilkovs, Jevgeņijs Nerugals, Frenks Orols, Mārcis Ošs, Kaspars Dubra, Petrs Marešs, Artūrs Zjuzins, Vitālijs Jagodinskis, Jānis Ikaunieks, Stefans Paničs, Elvis Stuglis, Kevins Frīzenbihlers, Sedriks Kuadio, Vladislavs Fjodorovs, Žiga Lipuščeks, Vladislavs Sorokins, Niks Sliede, Jovans Vlalukins, Emersons, Alfuseinijs Džata, Karolis Uzēla, Andrejs Iličs, Dmitrijs Zelenkovs, Ismaels, Gļebs Žaleiko, Fausts Stepanavičus, Valerijs Lizunovs, Markuss Alpēns, Rodrigo Gaučis, Leu Gaušu, Efraims Valutadatils.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu