Daugaviņam uztic Latvijas izlases kapteiņa pienākumus pasaules čempionātā Rīgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlases spēlētājs Kaspars Daugaviņš
Latvijas hokeja izlases spēlētājs Kaspars Daugaviņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vīriešu hokeja izlases kapteinis pasaules čempionātā Rīgā būs Kaspars Daugaviņš, otrdien tika paziņots preses konferencē Latvijas Hokeja federācijas (LHF) birojā "Daugavas" ledus hallē.

Pirmais Daugaviņa pieaugušo čempionāts norisinājās 2006.gada pavasarī Rīgā, 2014.gadā Minskā viņš kļuva par kapteiņa palīgu, bet gadu vēlāk Čehijā viņš pirmoreiz pasaules čempionātā veda komandu laukumā kā kapteinis.

Šīs Daugaviņam būs 11. pasaules meistarsacīkstes un piektā reize ar kapteiņa uzšuvi uz formastērpa.

Daugaviņš pēc Pekinas olimpiskajām spēlēm pagājušajā gadā paziņoja par karjeras noslēgšanu izlasē, taču pavasarī mainīja lēmumu un pievienojās izlasei.

Hokejists pasaules čempionātos 61 spēlē ir guvis 16 vārtus un 18 reizes rezultatīvi piespēlējis.

Preses konferencē tiks nosaukts arī sastāvs startam preses konferencē.

Latvijas izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, pārbaudes spēlēs pa reizei uzvarēja un zaudēja Polijas, Lielbritānijas un Šveices hokejistiem, kā arī izbraukumā pārspēja Dāniju.

Darbā ar nacionālo izlasi galvenajam trenerim Harijam Vītoliņam asistē Lauris Dārziņš, Artūrs Irbe, Artis Ābols, Peteri Nummelins un Raimonds Vilkoits.

Pasaules čempionāts, kuru kopīgi rīko Somijas pilsēta Tampere un Rīga, norisināsies no 12. līdz 28.maijam.

Rīgā norisināsies vienas grupas spēles, kurās spēkus mēros Kanāda, Čehija, Šveice, Slovākija, Latvija, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija, kā arī divi ceturtdaļfināla mači.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu