​Sievietēm sporta žurnālistikā ir spēcīga un ietekmīga klātbūtne, kas iznīcina esošos stereotipus un veicina līdztiesību. Sabiedrībā pastāv dažādi stereotipi par sporta žurnālistēm, taču sievietes šajā šķietami vīrišķīgajā profesijā spēj pierādīt, ka ir kompetentas, zinošas un aizrautīgas par sportu. Latvijā sieviešu sporta žurnālistikā ir ļoti maz, taču, ja tas mainītos, tad, iespējams, būs daudz vairāk publikāciju par sieviešu sportu. Sporta žurnālistes var kalpot par iedvesmu un paraugu jaunām meitenēm, kas interesējas par sportu. TVNET uz sarunu aicināja nacionālās informācijas aģentūras LETA sporta žurnālisti Paulu Vucenu.

Pateicoties trenerei, Paula sāka nodarboties ar basketbolu. Trenere viņu pamanīja kā vienu no garākajām meitenēm klasē. Arī Paulas tēvs bija aktīva dzīvesveida piekritējs, viņš spēlēja hokeju.

"Uz skolu atnāca basketbola trenere, klasē biju viena no garākajām meitenēm. Trenerei uzreiz radās doma - vai es gribu spēlēt basketbolu? Es piekritu. Kopumā par sportu interese radās jau bērnībā, jo mans tētis spēlēja hokeju amatieru līgā un vienmēr biju līdzi uz viņa spēlēm. Arī viņš seko līdzi sporta notikumiem, tāpēc arī es vairāk sāku interesēties par sportu," intervijā TVNET pastāstīja Vucena.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp