Porziņģis nepiedalīsies pārbaudes spēlē Liepājā

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis trešdien nepiedalīsies Latvijas izlases pirmajā pārbaudes mačā, vēsta pats basketbolists un Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Mačs norisināsies Porziņģa dzimtajā pilsētā Liepājā basketbolista 28 gadu jubilejā. Spēle ar Zviedrijas izlasi Liepājas Olimpiskajā centrā sāksies plkst. 19 un tiešraidē to varēs redzēt kanālā LTV7.

"Šovakar diemžēl vēl nespēlēšu savās mājās Liepājā savu draugu un ģimenes priekšā. Protams, sāpīgi, bet galvenais mērķis ir būt gatavam Pasaules kausam. Paldies jums par atbalstu, tiekamies," tviterī raksta Porziņģis.

Trešdien pieteikumā nebūs arī Dāvja Bertāna, Anžeja Pasečņika un Jāņa Timmas. Sastāvā būs iekļauts Mārcis Šteinbergs, kurš treniņprocesā piedalās kā tuvākais kandidāts.

Kā aģentūrai LETA teica LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss, sastāva izvēle ir trenera kompetencē un to nevarētu būt ietekmējuši apstākļi, kas saistīti ar basketbolistu apdrošināšanām. "Ar apdrošināšanas lietām viss ir kārtībā, mums ir apstiprinājumi no NBA par abiem spēlētājiem un tur nav nekādu problēmu," atzīmēja Cipruss.

Latvijas basketbolisti kopš pagājušās ceturtdienas Liepājā aizvada treniņnometni un tā būs pirmā pārbaudes spēle sagatavošanās ciklā.

Pēc pārbaudes spēles pret Zviedriju Latvijas basketbolisti atgriezīsies Rīgā, kur 5. augustā tiksies ar Gruziju, 12. augustā - ar Dominikānas Republiku un 16. augustā savā laukumā stāsies pretī Somijai. Pēc tam plānoti vēl divi mači Taivānā ar Puertoriko (20. augustā) un Lietuvu (22. augustā).

Pasaules kausa finālturnīrs no 25. augusta līdz 10. septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās. Latvijas izlase apakšgrupas spēles, kurās tiksies ar Franciju, Kanādu un Libānu, aizvadīs Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu