Video Somālijas "sprintere" 100 metru distanci veic 22 sekundēs (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Vasaras universitātē Čendu, Ķīnā, bēdīga aina pavērās 100 metru sprinta sacensībās sievietēm. Somālijas sportiste Nasra Ali Abukari distanci veica 22 sekundēs, uzvarētājai zaudējot 11 sekundes.

Abukari bija ģērbusies hidžābā un drīzāk basketbolam piemērotos šortos. Viņa nelīdzinājās sportistēm, kuras atradās uz starta līnijas. Kad atskanēja starta signāls, viņa piecēlās no starta bloka un sāka skriet. Jau pašā startā konkurentes viņai atradās vismaz desmit metrus priekšā.

Video zibenīgi izplatījās sociālajos tīklos. Vēlāk izrādījās, ka Somālijas skrējēja iekļuvusi Universiādē tāpēc, ka ir vietējās vieglatlētikas asociācijas vadītāja brāļameita. Somālijas universitāšu asociācija apstiprināja, ka uz Ķīnu nav sūtījusi nevienu skrējēju.

"Sporta ministram būtu jāatkāpjas. Ir sirdi plosoši redzēt tik nekompetentu valdību. Kā viņi var ļaut Somāliju pārstāvēt netrenētai sievietei? Tas ir šokējoši un nostāda mūsu valsti sliktā gaismā starptautiskā mērogā," sociālajā tīklā "Twitter" rakstīja Somālijas politikas apskatnieks Elhams Garāds.

Valdībai bija nepieciešams laiks, lai reaģētu uz video, kas izplatījās sociālajos tīklos. Somālijas jaunatnes un sporta ministre Mohameda Barre Mohamuda atvainojusies. Viņa skaidroja, ka nezina, kā Abukari nokļuva sacensībās, un pieprasīja, lai Somālijas Vieglatlētikas federācijas vadītājs atkāpjas no amata.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu