Video Polijas sprintere pēc savas valsts sporta vēstures pārrakstīšanas izplūst prieka asarās

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Eva Svoboda.
Eva Svoboda. Foto: Reuters/ScanPix

Polijas skrējēja Eva Svoboda pirmdien startēja pasaules čempionāta finālā 100 metru sprintā, bet ceļš uz to viņai nebija viegls, jo nācās gan dusmās pārdzīvot, gan liet prieka asaras.

100 metru sprinta pusfināls dāmām Budapeštā izvērtās ļoti dramatisks. Par pēdējo vietu finālā plecu pie pleca cīnījās Svoboda un Lielbritānijas pārstāve Dina Eišela-Smita. 

Beigu beigās tiesneši lēma, ka astotā vieta finālskrējienā pienākas britu skrējējai, jo viņa finišā bijusi par nieka sekundes tūkstošdaļu ātrāka.

Pēc šāda tiesnešu lēmuma poliete interviju zonā ļoti noskuma, bet mirkli vēlāk saņēma ziņu, ka tomēr skries finālā. Tad Svoboda ļāvās prieka asarām un apkārtējo tautiešu apskāvieniem.

26 gadus vecā skrējēja kļuva par pirmo polieti vēsturē, kura sacentusies 100 metru sprinta finālā. Tur viņa cīnījās ar astoņām, nevis septiņām konkurentēm, jo izņēmuma kārtā finālā ļāva startēt deviņām sportistēm.

Svoboda finišēja sestajā pozīcijā, kā arī sasniedza jaunu personīgo rekordu - 10,97 sekundes.

Pēc fināla skrējējai pateica, ka protestu par pusfināla rezultātu iesniedza Polijas Vieglatlētikas federācijas vadītājs Filips Moterskis. Viņš esot pamatīgi cīnījies, lai Svobodai ļautu sacensties finālā.

"Patiešām? Man viņam jāpasaka paldies un jānoskūpsta!" sacīja Svoboda.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu