Video Balinskis debitē NHL, Merzļikins otrā zvaigzne, bet Girgensons piedzīvo neveiksmi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokejists Uvis Jānis Balinskis (pa kreisi)
Latvijas hokejists Uvis Jānis Balinskis (pa kreisi) Foto: AFP/Scanpix

Latvijas hokeja aizsargs Uvis Jānis Balinskis aizvadītajā naktī debitēja Nacionālajā hokeja līgā (NHL), savukārt citos mačos zaudējumus piedzīvoja vārtsarga Elvja Merzļikina un uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētās komandas.

Floridas "Panthers" izbraukumā ar rezultātu 0:2 (0:1, 0:1, 0:0) piekāpās Minesotas "Wild", piedzīvojot zaudējumu sezonas pirmajā spēlē.

Viesu komandas sastāvā Balinskis savā pirmajā NHL mačā nospēlēja 12 minūtes un 30 sekundes, divreiz meta pa vārtiem, izpildīja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, nopelnīja četras soda minūtes un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Panthers" vārtsargs krievs Sergejs Bobrovskis atvairīja 19 metienus, savukārt "Wild" ripu ķērājs zviedrs Filips Gustavsons atvairīja 41 metienu un tika atzīts par mača spožāko zvaigzni jeb labāko spēlētāju.

Uzvarētājiem vārtus guva zviedrs Jūels Ēriksons Eks, kurš veica arī rezultatīvu piespēli, un amerikāņu aizsargs Broks Feibers.

Balinskis kļuvis par 28. Latvijas hokejistu, kuram izdevies doties laukumā NHL spēlē. Viņš kopumā ir tikai astotais Latvijas aizsargs ar šādu panākumu – iepriekš NHL spēlējuši Kristiāns Rubīns, Viktors Ignatjevs, Artūrs Kulda, Kaspars Astašenko, Oskars Bārtulis, Kārlis Skrastiņš un Sandis Ozoliņš. 

Citā spēlē Kolumbusas "Blue Jackets" savā laukumā ar rezultātu 2:4 (1:2, 0:0, 1:2) piekāpās Filadelfijas "Flyers".

Merzļikins atvairīja 33 no 35 metieniem (94,3%). Spēles pēdējās divās minūtēs "Flyers" divas reizes ieraidīja ripu tukšos vārtos, kad latviešu ripu ķērājs bija nomainīts pret laukuma spēlētāju.

"Blue Jackets" labā vārtus guva soms Patriks Laine un kanādietis Džeiks Bīns.

Savukārt "Flyers" rindās ar diviem trāpījumiem izcēlās kanādietis Treviss Konečnijs, pa reizei vārtus guva amerikāņi Kems Atkinsons un Džoels Feirabī.

Filadelfijas kluba kanādiešu vārtsargs Kārters Hārts atvairīja 31 no 33 metieniem.

Merzļikinu atzina par mača otro spožāko zvaigzni, savukārt labākā spēlētāja godu izpelnījās Hārts. Par trešo zvaigzni nosauca Konečniju.

Tikmēr Bufalo "Sabres" mājās ar rezultātu 1:5 (0:2, 1:1, 0:2) piekāpās Ņujorkas "Rangers".

Girgensons nospēlēja astoņas minūtes un 48 sekundes, trīsreiz meta pa vārtiem, izpildīja vienu spēka paņēmienu un maču pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

"Sabres" labā vienīgos vārtus guva vācietis Džons Džeisons Peterka, bet kanādiešu vārtsargs Devons Levi atvairīja 26 no 30 metieniem,

"Rangers" sastāvā amerikānis Kriss Kraiders guva divus vārtus un veica rezultatīvu piespēli (2+1), bet krievs Artemijs Panarins izcēlās ar 1+1.

Krievu vārtsargs Igors Šestjorkins atvairīja 24 no 25 metieniem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu