Video Serbijas un Spānijas derbijos Eirolīgā uzvar "Partizan" un "Real"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Madrides "Real" basketbolists Gabriels Deks
Madrides "Real" basketbolists Gabriels Deks Foto: www.realmadrid.com

ULEB Eirolīgas piektajā kārtā ceturtdien Serbijas un Spānijas lielklubu savstarpējos derbijos uzvaras svinēja Belgradas "Partizan" un Madrides "Real".

"Partizan" mājās divu nesamierināmo pretinieču duelī ar rezultātu 88:86 (22:13, 20:29, 11:23, 35:21) uzvarēja Belgradas "Crvena Zvezda".

"Partizan" ceturtajā ceturtdaļā bija iedzinējos ar 13 punktiem, taču veica lielisku atspēlēšanos. Mājiniekus uz priekšu dzina Aleksa Avramovičs, kurš pēdējās trīs minūtēs un 35 sekundēs guva 12 no saviem 14 punktiem.

Avramovičs bija rezultatīvākais uzvarētāju rindās, Zeks Lidejs guva 13 punktus un izprovocēja septiņus pārkāpumus, Ogņens Jaramazs guva 12 punktus, bet Frenks Kaminskis - 11. "Crvena Zvezda" vienībā 16 punktus iemeta Džoels Bolombojs, 14 punktus guva Šebezs Nepjers, bet pa 11 punktiem bija Adamam Hangam un Jagu dus Santusam.

Tikmēr pašreizējā čempione "Real" Spānijas basketbola klasikā mājās ar rezultātu 65:64 (12:19, 16:11, 23:11, 14:23) pārspēja "Barcelona" vienību.

Visu pirmo puslaiku vadībā bija viesi, bet otrajā lielākoties priekšā atradās "Real", taču 48 sekundes pirms pamatlaika beigām Tomāšs Satoranskis panāca 59:59. Pusminūti pirms finālsvilpes Fakundo Kampaco realizēja divus soda metienus, barseloniešiem vairs neatspēlējoties.

Satoranskim vēlreiz panākt neizšķirtu bija iespēja 4,7 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad pret viņu noteikumus pārkāpa Kampaco. Čehs izpildīja trīs soda metienus, no kuriem realizēja tikai vienu (61:63), bet pēc trešā no tiem pats kavēja Mario Hezonju.

Madridiešiem 20 un 14 punktus guva attiecīgi Gabriels Deks un Valters Tavaress, abiem izcīnot pa septiņām atlēkušajām bumbām. Pretiniekiem 13 punktus iemeta Villijs Ernangomess, 12 punkti un desmit bumbas zem groziem bija Janam Veselijam, 10+7 - Satoranskim, bet 11 punktus guva Alekss Abriness.

"Real" ir vienīgā komanda, kas šajā sezonā nav piedzīvojusi zaudējumus.

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Finālčetrinieka turnīrs šosezon norisināsies Berlīnē.

Iepriekšējā sezonā 11.reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Madrides "Real" basketbolisti, kuri finālspēlē Kauņā ar rezultātu 79:78 uzvarēja Pirejas "Olympiakos".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu