Noskaties Aizraujošā virslīgas pēdējā kārtā RFS futbolisti kļūst par Latvijas čempioniem

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

RFS futbolisti sestdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas pēdējā kārtā izcīnīja uzvaru un nodrošināja Latvijas čempiontitulu, kamēr ar otro vietu nācās samierināties "Riga", kas pēdējā mačā spēlēja neizšķirti ar ceturtās vietas īpašnieci "Valmieru".

RFS pirms noslēdzošās spēles turnīra tabulā ierindojās otrajā pozīcijā, par vienu punktu atpaliekot no "Riga". RFS futbolistiem, lai nodrošinātu čempiontitulu, vajadzēja pašiem nezaudēt punktus, kā arī cerēt, ka punktus zaudēs "Riga".

Noslēdzošajā mačā RFS savā laukumā ar rezultātu 1:0 (0:0) pārspēja "Metta", ar uzvaru nodrošinot čempiontitulu.

RFS pirmajā puslaikā pārliecinoši vairāk pārvaldīja bumbu, taču nespēja izmantot nevienu vārtu gūšanas iespēju.

Arī otrajā puslaikā bumbu pārsvarā pārvaldīja RFS un 76.minūtē pie "Metta" vārtiem mugurā Jānis Ikaunieks tika pagrūsts mugurā, kam sekoja 11 metru soda sitiens uz "Metta" vārtiem. Pats Ikaunieks arī devās izpildīt "pendeli", pārliecinoši sitot bumbu viesu vārtos.

RFS noslēdza sezonu ar septiņu panākumu sēriju, kamēr "Metta" neizdevās izvairīties no pārspēlēm ar "Skanstes SK" par palikšanu virslīgā.

Savukārt "Valmiera" mājās ar rezultātu 1:1 (0:0) spēlēja neizšķirti ar "Riga" vienību.

Mača ievadā bumbu vairāk pārvaldīja valmierieši, taču pēc tam iniciatīvu pārņēma rīdzinieki. Mača 15.minūtē "Valmieras" futbolists Gustāvu Silva nespēja apturēt viesu uzbrucēju Marko Regžu un nopelnīja dzelteno kartīti.

Pirmais puslaiks noslēdzās ar neizmantotu "Riga" vārtu gūšanas iespēju.

Otrā puslaika ievadā "Riga" pēc stūra sitiena izspēles "Valmieras" vārtos bumbu gandrīz raidīja Antonijs Černomordijs, taču mājinieku vārtsargs Karloss Olsess glāba valmieriešus no zaudētiem vārtiem.

Pēc spēlētām 60 minūtēm valmieriešiem izdevās pretuzbrukums, kuru ievadīja Leo Gaušu. Viņš nedaudz pieturēja bumbu un piespēlēja Aliunam Ndojam, kurš vienā pieskārienā nogādāja bumbu rīdzinieku vārtos un panāca 1:0.

"Riga" izlīdzināja rezultātu tikai 82.minūtē, kad pēc Eduarda Dašķeviča izpildīta stūra sitiena "Valmieras" vārtsargu pārspēja Antonijs Kontrerass.

Atlikušajās minūtēs "Riga" izdarīja vairākus bīstamus sitienus "Valmieras" vārtu virzienā, bet neviens no sitieniem nebija precīzs un mačs noslēdzās ar neizšķirtu 1:1.

Pirmo vietu ar 89 punktiem 36 mačos ieņēma RFS, "Riga" ar 88 punktiem izcīnīja otro vietu, bet "Auda" ar 58 punktiem ierindojās trešajā pozīcijā, aiz sevis atstājot "Valmieru" ar 53 punktiem.

"Liepāja" sakrāja 51 punktu, "Jelgava" - 40 punktus, "Daugavpils" - 36 punktus, "Tukums 2000"/"Telms" - 35 punktus, kamēr "Metta" ar 33 punktiem un "Super Nova" ar 14 punktiem ierindojās attiecīgi devītajā un desmitajā pozīcijā.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bronzu - RFS, bet Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu