Graudiņa/Samoilova iekļūst Brazīlijā notiekošā "Elite 16" turnīra "play-off"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova
Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova Foto: FIVB

Latvijas duets Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova piektdien Brazīlijā svinēja otro uzvaru pludmales volejbola profesionālās tūres jeb "Beach Pro Tour" (BPT) "Elite 16" sērijas turnīrā un iekļuva izslēgšanas spēļu turnīrā.

Sezonas pēdējā "Elite 16" turnīrā Graudiņa/Samoilova, kuras turnīrā izsētas ar devīto numuru, A grupas spēlē ar 2-0 (21:17, 21:16) pieveica šveicietes Anuku Veržē-Deprē un Joanu Mēderi (8.).

Pirmajā setā līdz 12:12 spēle bija līdzīga, bet tad latvietes guva četrus punktus pēc kārtas un pārsvaru noturēja līdz seta beigām.

Otro setu labāk sāka šveicietes, Latvijas duetam pirmoreiz tiekot vadībā ar 7:6 un spēles turpinājumā reizi (8:8) ļaujot vien izlīdzināt rezultātu.

Latvijas duetā 19 punktus guva Graudiņa un 13 - Samoilova. Uzbrukumā viņas sakrāja attiecīgi 13 un 11 punktus, blokā četrreiz veiksmīgi nospēlēja Graudiņa, vēl četrreiz atstājot bumbu spēlē, bet servēs abām sportistēm padevās pa diviem "eisiem". Arī kļūdu vairāk bija Graudiņai, kura kļūdījās deviņas reizes, Samoilovai pieļaujot sešas kļūdas.

Uzbrukumā Graudiņa guva punktu 13 no 17 izspēlēm, bet Samoilova - 11 no 21 uzbrukuma, pieļaujot četras kļūdas.

Servē Latvijas pāra bloķētājai Graudiņai 11 mēģinājumos izdevās gūt divus punktus, taču pieļaut arī piecas kļūdas. Samoilova no 18 servēm pa divām reizēm kļūdījās un ieservēja "eisus".

Uzņemšanā, kura vairāk tika servēts pa Samoilovu, Latvijas pludmales volejboliste kļūdījās trijās no 18 reizēm, bet Graudiņa sešās serves uzņemšanās iztika bez kļūdām.

Pretiniecēm vairāk uzbruka Veržē-Deprē, kura 26 mēģinājumos guva 12 punktus un četrreiz kļūdījās. Mēdere 13 uzbrukumos guva septiņus punktus un divreiz kļūdījās.

Šobrīd cīņu aizvada abi pārējie grupas dueti, pēc kuras kļūs zināma Latvijas dueta vieta grupā.

Jau ziņots, ka pirmajās grupas spēlēs Latvijas pāris ar 1-2 (19:21, 21:16, 9:15) zaudēja pasaules ranga līderēm brazīlietēm Eduardai Lizboai un Anai Patrisijai Silvai (1.) un ar 2-1 (21:17, 18:21, 15:13) pārspēja vēl vienu Brazīlijas duetu Talita Antunesa/Tamela Koradelli (16.).

Izslēgšanas spēlēs iekļūst katras grupas trīs labākās komandas.

Latvijas dueti Mārtiņš Pļaviņš/Kristiāns Fokerots un Līva Ēbere/Deniela Konstantinova sākotnēji atradās rezerves sarakstā un arī tiktu kvalifikācijā, taču neilgi pirms turnīra sākuma atsauca pieteikumus.

Šajā posmā turpinās cīņa par ranga punktiem olimpiskajā atlasē, kas ilgs līdz 2024.gada 9.jūnijam, olimpiskās kvalifikācijas rangā gan sievietēm, gan vīriešiem noskaidrojot 17 labākās komandas.

No septiņiem šosezon aizvadītajiem "Elite 16" turnīriem Latvijas duets labāko rezultātu sasniedza Dohā, kur izcīnīja ceturto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu