Noskaties LFF Tiesnešu nodaļa: "Riga" gūtie vārti 34. kārtas spēlē pret "Super Nova" tika ieskaitīti kļūdaini

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Zigismunds Zālmanis, "Riga FC"

Latvijas futbola virslīgas 34. kārtas mačā starp "Riga" un Salaspils "Super Nova" komandām rīdzinieku pēdējo minūšu vārti, kas varēja izšķirt čempiontitula likteni, tika kļūdaini ieskaitīti, teikts Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļas piedāvātajos skaidrojumos par epizodēm turnīra spēlēs.

29. oktobrī "Skonto" stadionā notikušajā mačā no spēles sestās minūtes vadībā bija viesi, bet 90. minūtē Luiss Iberiko pēc stūra sitiena izrāva neizšķirtu 1:1. Vārtu gūšanas epizodē "Riga" centra aizsargs Antonijs Černomordijs kavēja "Super Nova" komandas vārtsargu Vjačeslavu Kudrjavcevu, taču tiesneši pārkāpumu nekonstatēja.

2023. gada sezonā Latvijā pirmo reizi tika izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma, taču 34. kārtā tā tika pielietota citā spēlē.

Ja pēc 36. kārtas "Riga" būtu par punktu priekšā RFS, šis vārtu guvums būtu nodrošinājis komandai čempiontitulu.

LFF Tiesnešu nodaļas skaidrojumā teikts, ka pēc stūra sitiena izspēles "Super Nova" vārtsargs grib nospēlēt bumbā ar rokām, tomēr "Riga" spēlētājs pārkāpj pret viņu noteikumus, ar kreiso roku iniciējot samērā stipru fizisko kontaktu ar vārtsargu kakla rajonā. Tiesnesis nespēja identificēt minēto pārkāpumu, uzreiz pēc kā tika gūti vārti, kas tika kļūdaini ieskaitīti, rakstīts skaidrojumā.

Pēc šīs spēles "Riga" bija priekšā RFS par vienu punktu un tāda pati starpība bija arī pirms pēdējās, 36. kārtas. Turnīra noslēgumā RFS izrāva titulu, jo mājās ar 1:0 pārspēja "Metta" futbolistus, bet "Riga" viesos cīnījās neizšķirti 1:1 ar "Valmieru".

RFS uzvaru nodrošināja, pateicoties Jāņa Ikaunieka nopelnītajam un realizētajam 11 metru soda sitienam. LFF Tiesnešu nodaļas secinājumā par epizodi teikts, ka tiesnešu komanda kopīgi pieņēma pareizu lēmumu, tiesnesim pēc pauzes piešķirot 11 metru soda sitienu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu