"Daudzu apstākļu kopums." Porziņģis skaidro iemeslus, kāpēc karjera Dalasā neizdevās

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
NBA zvaigznes Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs
NBA zvaigznes Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs Foto: Reuters/Scanpix

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis sarunā ar savu bijušo kolēģi Džonatanu Rediku viņa podkāstā "Old Man & The Three" pastāstīja par neizdevušos laiku Dalasas "Mavericks" rindās.

Porziņģis "Mavericks" komandai maiņas darījumā pievienojās 2019. gadā. Tolaik viņš ar Luku Dončiču tika uzskatīti par vienu no perspektīvākajām duetiem visā NBA. Pēc nepilnām trim sezonām latviešu basketbolists tika aizmainīts uz Vašingtonas "Wizards".

Bieži vien medijos izskanēja runas, ka Porziņģis un Dončičs nespēj sadzīvot. Bija arī baumas, ka latviešu basketbolistam skaužot Dončiča panākumi. Atskatoties uz laiku Dalasā, Porziņģis izceļ vairākus aspektus, kāpēc šis projekts neizdevās.

"Daudzu apstākļu kopums. Briedums. Protams, es runāju par to, ko tieši es varēju darīt labāk. Tolaik mani tik ļoti neinteresēja analītika un statistika. Ja tajā manas karjeras fāzē kāds man to [statistiku] pareizi pasniegtu un teiktu, ka man jādara šis, lai es kļūtu krietni efektīvāks, situācija būtu bijusi labāka," sacīja Porziņģis.

Rediks, kurš "Mavericks" rindās 2020./2021. gadā nospēlēja pāris mēnešus, vaicāja par dinamiku starp Porziņģi un Dončiču - vai starp viņiem bija "čurāšanas konkurss" jeb tieksme panākt un pierādīt savu?

"No paša sākuma - pavisam noteikti. Es domāju, ka mēs abi centāmies, lai tā [sadarbība] izdotos. Bet mūsu komunikācijai vajadzēja būt labākai," norādīja latviešu basketbolists.

Runājot par abu tā laika "Mavericks" spīdekļu komunikāciju, Rediks atminējās kādu gadījumu, kad Porziņģis nosaucis Dončiču par bēbi.

"Mēs spēlējam Memfisā. Riks [Kārlails] paņem pārtraukumu. Luka apsēžas un sāk kaut ko murmulēt zem deguna. Skaidrs, ka viņš ir pikts. Riks viņu nomaina, uz ko Luka reaģē. Riks saka: "Vai jūs pārstāsiet uzvesties kā bēbji?" Uz ko tu atbildēji: "Pasaki Lukam, lai viņš pārstāj būt bēbis." Un Riks tā arī izdarīja," atcerējās Rediks.

Kopš "Mavericks" pamešanas Porziņģis tika aizmainīts vēlreiz un tagad pārstāv NBA līdervienību Bostonas "Celtics".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu