Lailss un Kipjegona – gada labākie vieglatlēti pasaulē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kenijas vidējo distanču skrējēja Feita Kipjegona
Kenijas vidējo distanču skrējēja Feita Kipjegona Foto: AFP/SCANPIX

Par gada labākajiem vieglatlētiem pirmdien tika nosaukti ASV sprinteris Noā Lailss un Kenijas vidējo distanču skrējēja Feita Kipjegona, vēsta Starptautiskā vieglatlētikas federāciju asociācija ("World Athletics").

26 gadus vecais Lailss šogad pasaules čempionātā izcīnīja trīs zelta medaļas, triumfējot 100 un 200 metru sprinta distancēs, kā arī 4x100 metru stafetē.

Savukārt Riodežaneiro un Tokijas olimpisko spēļu čempione 1500 metru distancē 29 gadus vecā Kipjegona šogad pasaules čempionātā Budapeštā triumfēja gan 1500, gan 5000 metru distancē. Kenijiete šogad arī sasniedza pasaules rekordus šajās distancēs, kā arī uzstādīja jaunu pasaules rekordu jūdzes skrējienā.

Par labāko vīrieti sacensībās stadionā tika atzīts zviedru kārtslēcējs Armands Duplantiss, kurš sasniedza jaunu pasaules rekordu pārvarēdams 6,23 metru augstumā novietoto latiņu, kamēr par labāko sieviešu sacensībās "World Athletics" nosauca Julimaru Rohasu no Venecuēlas, kura šogad kļuva par četrkārtējo pasaules čempioni trīssoļlēkšanā.

Par "ārpus stadiona" labākajiem atlētiem šogad tika atzīti kenijietis Kelvins Kiptums, kurš Čikāgas maratonā sasniedza jaunu pasaules labāko rezultātu (divas stundas un 35 sekundes), kā arī etiopiete Tigista Assefa, kura palika nepārspēta Berlīnes maratonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu