"Porto" astoņu vārtu spēlē uzveic "Šahtar" un iekļūst "play-off"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Porto" futbolists Vendersons Galēnu
"Porto" futbolists Vendersons Galēnu Foto: Reuters/Scanpix

Portugāles futbola komanda "Porto" trešdien UEFA Čempionu līgas grupu turnīra pēdējā kārtā uzvarēja savu tiešo konkurenti Doneckas "Šahtar" un nodrošināja vietu izslēgšanas turnīrā.

Izslēgšanas turnīrā spēlēs arī Minhenes "Bayern", "Kobenhavn", Londonas "Arsenal", Eindhovenas PSV, Madrides "Real", "Napoli", Sansevastjanas "Real Sociedad", Milānas "Inter", Madrides "Atletico", Romas "Lazio", Dortmundes "Borussia", Parīzes "Saint-Germain", Mančestras "City", "Leipzig" un "Barcelona". Izloze notiks nākamajā pirmdienā.

"Porto" savā laukumā bija pārāka ar rezultātu 5:3 (2:1).

Spēles devītajā minūtē Portu komandu vadībā izvirzīja Vendersons Galēnu ar sitienu no vārtu priekšas. 29.minūtē Danilo Sikans netraucēts ar sitienu no pāris metriem panāca 1:1, jo mājinieku futbolisti pilnībā apstājās, domājot, ka ir aizmugure.

Tiesa, "Porto" atgriezās vadībā, 43.minūtē ar sitienu no soda laukuma robežas izceļoties Galēnu.

Brazīlietis piedalījās arī nākamajos divos mājinieku vārtos. 62.minūtē viņš asistēja Mehdi Taremi, pirms tam atņemot bumbu pretiniekam, un 73.minūtē pēc viņa stūra sitiena izcēlās UEFA Čempionu līgas vecākais vārtu guvējs Pepe. Pa vidum šiem vārtu guvumiem Stefens Euštakiu ieraidīja bumbu savā cietoksnī, palīdzot "Šahtar" komandai.

Spēles 82.minūtē Fransisku Konseisāu pēc pretinieku kļūdas izmantoja izgājienu pret vārtsargu un panāca 5:2 "Porto" labā, bet 88.minūtē tikko uz maiņu nākušais Ežinaldu Lemušs vienus vārtus atguva.

Spēlē, kurā tikās grupā pirmo vietu nodrošinājusī "Barcelona" ar "Antwerp", kas vairs nevarēja izkļūt no pēdējās pozīcijas, mājās ar rezultātu 3:2 (1:1) uzvarēja Beļģijas komanda.

Mājiniekiem vārtus guva Arturs Vermērens, Vincents Jansens un Žoržs Ilenihena, kurš izrāva uzvaru kompensācijas laikā. Spānijas klubam vārtus guva Ferrans Torress un Marks Guju.

Mača beigās vārtus guvušie Ilenihena un Guju ir vien 17 gadus veci.

H apakšgrupā pa 12 punktiem bija "Barcelona" un "Porto" futbolistiem, deviņus punktus guva "Šahtar" un trīs nopelnīja "Antwerp".

Tikmēr E apakšgrupā mačā starp komandā, kas jau nodrošinājušas vietu izslēgšanas turnīrā, Madrides "Atletico" mājās ar rezultātu 2:0 (1:0) uzvarēja Romas "Lazio". Madridiešiem vārtus guva Antuāns Grīzmans un Samuels Linu.

Citā mačā Glāzgovas "Celtic" starptautisko sezonu noslēdza ar uzvaru, mājās ar 2:1 (1:0) pārspējot Roterdamas "Feyenoord". Glāzgoviešiem vārtus guva Luiss Palma, kurš pirmajā puslaikā realizēja 11 metru soda sitienu, un Gustafs Lāgerbielke, kurš kompensācijas laikā panāca 2:1, bet pretiniekiem izcēlās Jakuba Minte.

"Atletico" iekrāja 14 punktus, "Lazio" - desmit, "Feyenoord" guva sešus, bet "Celtic" - četrus.

Čempionu līgas pamatturnīrā spēlē 32 komandas. Katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, bet trešo pozīciju ieguvējas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā. Čempionu līgas fināls 2024.gada 1.jūnijā notiks Vemblija stadionā Londonā.

Pagājušajā sezonā par Čempionu līgas uzvarētājiem kļuva Mančestras "City", kas Stambulā ar 1:0 pārspēja Itālijas klubu Milānas "Inter", pirmo reizi uzvarot šajās sacensībās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu