Saistošā Rīgas derbijā "Zeļļi" pārspēj VEF komandu

CopyDraugiem X Whatsapp
Aizija Osborns
Aizija Osborns Foto: Andris Grīnbergs

"Rīgas Zeļļi" komanda trešdien "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) spēlē pēdējās minūtēs nodrošināja uzvaru pār valsts čempioni "VEF Rīga".

"Daugavas Sporta namā" notikušajā spēlē "Rīgas Zeļļi"" mājinieku statusā uzvarēja ar rezultātu 93:86 (24:27, 29:18, 11:26, 29:15).

"Rīgas Zeļļiem" visi pieci pamatsastāva spēlētāji guva vismaz desmit punktus katrs. Zigmārs Raimo guva 16 punktus, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un atdeva četras rezultatīvas piespēles, 15 punkti un piecas bumbas zem groziem bija Dāvidam Vīksnem, 14 punktus guva Aizija Ozborns, 13 punktus guva un piecas rezultatīvas piespēles atdeva Toms Skuja, bet desmit punkti bija Francim Lācim, kamēr seši punkti un sešas atlēkušās bumbas bija Artūra Strēlnieka kontā.

"VEF Rīga" rindās Aizija Pinjeiro guva 21 punktu un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, Arnaldo Toro Baream šajos statistikas rādītājos bija 17+16, kā arī divi bloķēti metieni, Džaizeks Lotijs guva 12 punktus un atdeva piecas rezultatīvas piespēles, 11 punkti bija Dairim Bertānam, bet desmit - Robertam Blūmam.

"Rīgas Zeļļi" ar 11 uzvarām 17 spēlēs turnīra tabulā ieņem sesto vietu, kamēr "VEF Rīga" ar bilanci 11-5 ir vienu pozīciju augstāk.

Lielāko daļu pirmā puslaika vadībā bija "VEF Rīga", bet pirmās 20 minūtes 53:45 uzvarēja "Rīgas Zeļļi". Otrajā puslaikā "VEF Rīga" atgriezās vadībā un mājinieki neizšķirtu panāca vien divarpus minūtes pirms pamatlaika beigām, kad ātrā pretuzbrukumā pēc Toma Skujas piespēles bumbu grozā no augšas trieca Zigmārs Raimo.

Minūti vēlāk pēc Skujas precīza soda metiena "Rīgas Zeļļi" atgriezās vadībā un 64 sekundes pirms finālsvilpes Aizija Osborns atņēma pretiniekiem bumbu, ar "danku" noslēdzot uzbrukumu - 88:85. Džaizeks Lotijs no soda metienu līnijas vien punktu atguva, "zeļļi" savā uzbrukumā nebija precīzi un "VEF Rīga" komandai palika 23 sekundes.

Dairis Bertāns nerealizēja tālmetienu un, mājiniekiem iegūstot bumbu, tika pārkāpti noteikumi pret Franci Lāci. Ar nākamo pārkāpumu 13 sekundes pirms pamatlaika beigām Osborns izpildīja divus soda metienus, no kuriem abi bija precīzi - 90:86.

Sekojošajā "VEF Rīga" uzbrukumā pēc viesu centra auta bumbu ieguva "Rīgas Zeļļi", turklāt tehnisko piezīmi saņēma Latvijas čempionu galvenais treneris Jānis Gailītis. Ozborns iemeta vēl vienu "sodiņu" un pēc tam vēl divus precīzus soda metienus pievienoja Lācis - 93:86.

Bez Rīgā bāzētās Ukrainas komandas Slobožanskas "Prometey" LIBL šosezon startē "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepāja", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Rīgas Zeļļi". Igauniju LIBL pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", "Parnu Sadam", "Viimsi", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "TalTech"/"Optibet", "Keila"/"Coolbet" un Tallinas "Kalev"/"Snabb".

Pamatturnīrā komandas sacenšas divu apļu turnīrā, pēc kura astoņas labākās piedalīsies izslēgšanas spēlēs. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti sērijās līdz divām uzvarām, bet finālā notiks viena spēle tās komandas laukumā, kura pamatturnīrā būs augstākā vietā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pagājušajā sezonā "Final 4" turnīra finālā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu