Merzļikins pēc ilgāka pārtraukuma dosies laukumā NHL mačā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins
Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins Foto: AFP/Scanpix

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins pirmdien pēc vairāk nekā divu nedēļu pārtraukuma dosies laukumā Kolumbusas "Blue Jackets" komandas sastāvā Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā.

"Blue Jackets" pirmdien plkst. 20.00 pēc Latvijas laika savā laukumā dosies cīņā pret Latvijas hokeja uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvēto Vankūveras "Canucks".

Kolumbusas komandas galvenais treneris Paskāls Vensāns apstiprinājis, ka "Blue Jackets" vārtos spēli sāks Merzļikins, kurš nav spēlējis kopš 29. decembra.

Pēdējos sešos mačos Merzļikins tikai divreiz tika iekļauts spēles pieteikumā kā rezerves vārtsargs. Šajā nogrieznī "Blue Jackets" piedzīvoja piecus zaudējumus.

Merzļikina ilglaicīga atstāšana rezervē un pat ārpus pieteikuma raisīja lielu neizpratni par "Blue Jackets" situāciju vārtsargu līnijā.

Galvenais treneris Vensāns skaidroja, ka komanda vēlējusies pārbaudīt krievu vārtsargu Daniilu Tarasovu, kurš sezonas sākumā nespēlēja traumas dēļ.

Merzļikins publiski paudis vēlmi, lai pret viņu attiecas kā pret pirmo vārtsargu, taču maiņu uz citu komandu vārtsargs neesot pieprasījis.

Vārtsargs ar kluba vadību esot vienojies par "jauna scenārija" meklēšanu. Šosezon NHL klubi maiņas darījumus var veikt līdz 8. martam.

"Blue Jackets" šosezon 43 spēlēs izcīnījusi tikai 35 punktus, ieņemot pirmspēdējo jeb 15. vietu Austrumu konferencē.

Ziemeļamerikas mediji vēsta, ka svētdien treniņā galvenajam trenerim Vensānam bijusi garāka saruna ar "Blue Jackets" spēlētājiem, ka jāturpina strādāt, neskatoties uz komandas vietu turnīra tabulā.

Nākamajā spēlē "Blue Jackets" būs spēcīgs pretinieks. Bļugera pārstāvētā "Canucks" ar 61 punktu 43 spēlēs ir Rietumu konferences un arī kopumā līgas līdere.

Merzļikins šosezon 23 mačos vidēji ielaidis 3,25 ripas un atvairījis 90,7% pretinieku metienu. Viņam ir labākie statistikas rādītāji "Blue Jackets" vārtsargu sastāvā.

Tarasovs piedalījies astoņos mačos, vidēji ielaidis 4,09 ripas un atvairījis 87,5% metienu, savukārt kanādietis Spensers Mārtins vidēji 13 spēlēs zaudējis 3,65 vārtus un atvairījis 88,7% metienu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu