Video Ukrainas tenisistes tēvs skaidro situāciju par meitas rokas paspiešanu agresorvalsts sportistei (7)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānšāviņš

2024. gada sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra "Australian Open" laikā mediji atspoguļojuši vairākus gadījumus, kad Ukrainas un Krievijas vai Baltkrievijas tenisisti nesarokojas. Tajā pašā turnīrā, bet junioru sacensībās 16 gadus vecā Elizaveta Kotļara no Ukrainas pēc zaudējuma sarokojās ar Vladu Minčevu. Spēlētājas tēvs atzīst pieļauto kļūdu un skaidro notikušā apstākļus.

Kotļara paspieda roku Minčevai pēc zaudējuma 2-6, 4-6 "Australian Open" junioru turnīrā, un Ukrainas Jaunatnes un sporta ministra pienākumu izpildītājs Matvejs Bidnijs izteicās, ka departaments izmeklē apstākļus un iemeslus šādai Ukrainas sportistes rīcībai.

Viņš neizslēdz iespēju, ka Ukrainas tenisiste izprovocēta.

Bidnijs norāda, ka katrās sporta sacensībās krievi cenšas savas propagandas labā izmantot Ukrainas sportistus. Un tā tas noticis arī pēc šī gadījuma. Krievijas mediji aktīvi atspoguļoja Kotļaras un Minčevas sarokošanos.

Ukrainas tenisisti nenogurstoši cīnās par aizliegumu agresorvalstu - Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties starptautiskajās sacensībās.

Kotļaras tēvs Konstantīns Kotļars vēlāk portālam "LIGA.net" skaidroja, ka viņa meita bijusi pakļauta emocionālam spiedienam un nav sapratusi, ka sāncense ir teroristiskas valsts pārstāve.

"Lizai ir tikai 16 gadi, viņai vēl nav pieredzes sacensties tik lielās sacensībās. Diemžēl, mana meita nebija savā ādā, emocijas ņēma virsroku, tāpēc viņa pilnībā nenokontrolēja savu uzvedību. Viņa vienkārši sekoja pēcspēles rituālam un paspieda pretinieces roku. Viņa nesaprata, ka tīkla otrā pusē bija tās valsts pārstāve, kas uzbrūk mūsu dzimtenei," sacīja Konstantīns Kotļars.

Ukrainas Tenisa federācija paziņoja, ka atbalsta Ukrainas tenisistu vienoto nostāju izvairīties no roku paspiešanas agresorvalstu pārstāvjiem, taču kļūdas varot gadīties. "Šāda kļūda šodien notika ar mūsu spēlētāju," pauž federācija.

"Australian Open" laikā ukrainiete Marta Kostjuka pēc spēlēm jau divreiz nav paspiedusi roku agresorvalsts sportistēm - Eļinai Avanesjanai un Marijai Timofejevai. Tāpat rīkojusies arī Lesja Curenko, kas pa gabalu pateicās par spēli baltkrievietei Arinai Sabaļenkai. Savukārt Dajana Jastremska ignorēja Varvaru Gračovu, kura kopš pagājušā gada startē zem Francijas karoga.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu