Čempione Senegāla zaudē Āfrikas Nāciju kausa stotdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Senegālas futbolisti
Senegālas futbolisti Foto: AFP/Scanpix

Zaudējumu Āfrikas Nāciju kausa izcīņas astotdaļfinālā futbolā pirmdien piedzīvoja iepriekšējā čempione Senegāla, kas ar 1:2 (1:0) pēcspēles sitienu sērijā atzina mājinieces Kotdivuāras pārākumu.

Pagājušā Āfrikas nāciju kausa uzvarētāji jau ceturtajā minūtē pēc Muhamadū "Habiba" Djallo precīzā sitiena izvirzījās vadībā, tomēr mājinieki mača izskaņā spēja panākt izlīdzinājumu - 86.minūtē 11 metru soda sitienu realizēja Franks Kesī.

Papildlaikā vārti gūti netika, bet uzvarētāju noskaidrošanas sērijā ar 5:4 pārāki bija kotdivuārieši. Vienīgais, kurš nespēja realizēt 11 metru sitienu bija Senegālas izlases aizsargs Musa Niahatē.

2023.gada Āfrikas nāciju kausa izcīņas ceturtdaļfinālā Kotdivuāra tiksies ar Mali vai Burkinafaso futbolistiem, kuri savu astotdaļfināla maču aizvadīs šodien. Vēl viena ceturtdaļfināla dalībniece noskaidrosies Marokas un Dienvidāfrikas (DĀR) izlašu duelī.

Kā zināms astotdaļfinālu nepārvarēja arī iepriekšējā Nāciju kausa izcīņas fināliste Ēģipte, kas ar 1:2 (1:1) pēcspēles sitienu sērijā atzina Kongo Demokrātiskās Republikas (Kongo DR) izlases pārākumu.

Kongo DR futbolisti ceturtdaļfinālā spēlēs ar Gvinejas izlasi, Nigērija tiksies ar Angolu, bet Kaboverdes valstsvienība spēlēs ar Maroku vai DĀR.

Ceturtdaļfināla spēles tiks aizvadītas 2. un 3.februārī, pusfināla mači notiks 7.februārī, cīņa par bronzu būs 10.februārī, bet jaunie čempioni tiks noskaidroti 11.februārī Abidžanā.

Āfrikas Nāciju kausa izcīņa tiek aizvadīta jau 34.reizi. Par 2021.gada čempioniem kļuva Senegālas izlase, kas finālā 11 metru sitienu sērijā ar 1:0 (0:0, 4:2) pārspēja Ēģipti.

Titulētākā Āfrikas Nāciju kausa izcīņas komanda ir Ēģipte, kas triumfējusi septiņas reizes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu