Video Sprinta karaliene pēc Parīzes olimpiskajām spēlēm beigs karjeru: esmu vajadzīga dēlam

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Šellija-Anna Freizere-Praisa
Šellija-Anna Freizere-Praisa Foto: AFP/SCANPIX

Trīs olimpisko zelta medaļu ieguvēja Šellija Anna Freizere-Praisa no Jamaikas paziņojusi, ka pēc šovasar gaidāmajām Parīzes olimpiskajām spēlēm beigs karjeru.

37 gadus vecā sprintere 100 m disciplīnā dominējusi kopš 2008. gada Pekinas olimpiskajām spēlēm, kad izcīnīja savu pirmo zeltu. Jamaikas sprintere 2012. gadā Londonā aizstāvēja olimpiskās čempiones godu, bet 2016. gadā Riodežaneiro viņai nācās samierināties ar bronzu.

Freizere-Praisa kļuva par māti 2017. gadā. Vēlāk viņa spēja atgriezties visaugstākajā līmenī un startēja 2021. gada Tokijas olimpiskajās spēlēs. Tur viņa izcīnīja sudrabu 100 m sprintā, bet 4x100m izcīnīja zelta medaļu ar Jamaikas sieviešu izlasi.

Pasaules čempionātos viņa izcīnījusi 16 medaļas, no kurām 10 zelta. Individuāli viņa ir kļuvusi par pieckārtēju pasaules čempioni 100 metru sprintā, pēdējo reizi Jūdžinā 2022. gadā.

Tagad Freizere-Praisa atzīst, ka pēc Parīzes olimpiskajām spēlēm vēlas beigt savu sportistes karjeru un veltīt laiku ģimenei. "Nav tādas dienas, kad eju uz treniņu un nedomāju: esmu tam tikusi pāri. Esmu vajadzīga savam dēlam. Ar vīru esam kopā, vēl pirms es izcīnīju savu pirmo olimpisko zeltu 2008. gadā."

"Viņš manis dēļ ir daudz upurējis. Mēs esam partneri, komanda. Un tieši šī atbalsta dēļ es varu darīt to, ko esmu darījusi visus šos gadus. Un es domāju, ka tagad esmu viņiem kaut ko parādā pretī," BBC citēta Freizere-Praisa.

Viņa piebilda, ka mērķis Parīzes olimpiskajās spēlēs ir parādīt cilvēkiem, ka ir iespējams pamest sportu, ja pats to nolemj un pēc saviem noteikumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu