"Flames" vārtsargs Markstrēms atzīts par NHL aizvadītās nedēļas spožāko zvaigzni

CopyDraugiem X Whatsapp
Jākobs Markstrēms
Jākobs Markstrēms Foto: AFP/SCANPIX

Kalgari "Flames" vārtsargs Jākobs Markstrēms atzīts par Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās nedēļas spožāko zvaigzni, vēsta meistarsacīkšu rīkotāji.

Arī otrās zvaigznes godu izpelnījies ripu ķērājs, šo atzinību saņemot Sergejam Bobrovskim no Floridas "Panthers", bet par trešo labāko atzīts Monreālas "Canadiens" centra uzbrucējs Niks Suzuki.

Markstrēms aizvadītajā nedēļā trīs mačos svinēja trīs uzvaras, vidēji ielaižot 2,0 ripas un atvairot 93,9% metienu. 34 gadu vecais zviedrs "Flames" vārtos stājies četrās spēlēs pēc kārtas, bet visā sezonā viņam 32 mačos ir 17 uzvaras, vidēji ielaistas 2,54 ripas un atvairīti 91,5% metieni.

Kopš novembra sākuma Markstrēms 24 mačos izcīnījis 16 uzvaras, salīdzinot ar sezonas pirmajiem astoņiem mačiem uzlabojot statistiku vidēji ielaistajās ripas (no 3,03 uz 2,38), atvairītajos metienos (no 89,7% uz 92,1%) un "sausajās" spēlēs (no nevienas uz divām).

Bobrovskis aizvadītās nedēļas divās cīņās izcīnīja divas uzvaras, vidēji ielaida 1,0 ripu un neitralizēja 96,6% metienu, vienā no šīm spēlēm paliekot nepārspēts. Divkārtējais Vezīna balvas ieguvējs Bobrovskis šosezon 38 mačos svinējis 25 uzvaras, kas ir trešais labākais rādītājs NHL, kā arī caurmērā ielaidis 2,43 ripas un atvairījis 91,3% metienu.

Suzuki savukārt trīs mačos izcēlās ar 4+2, piedaloties sešos no deviņiem "Canadiens" vārtiem, kamēr monreālieši svinēja tikai vienu uzvaru. Suzuki šajā sezonā ir "Canadiens" rezultatīvākais spēlētājs - viņam 52 dueļos ir 17 gūti vārti un 31 rezultatīva piespēle.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu