NOSKATIES "TTT Rīga" basketbolistes Baltijas līgā sagrauj Kauņas komandu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"TTT Rīga" basketbolistes
"TTT Rīga" basketbolistes Foto: FIBA.com

"TTT Rīga" komanda svētdien svinēja pārliecinošu uzvaru "BioSil" Baltijas Sieviešu basketbola līgas (WBBL) mačā.

Rīdzinieces mājās ar rezultātu 85:41 (19:14, 20:13, 24:10, 22:4) sagrāva Kauņas "Aistes-LSMU" vienību.

"TTT Rīga" komandā ar 19 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Evelīna Otto, 13+6+5 bija Kirai Lambertei, pa 11 punktiem guva Vanesa Jasa un Gabija Meškonīte, desmit punkti bija Ievai Pulverei, bet deviņi - Dekajai Koenai. Meškonīte un Lamberte arī pārtvēra pa četrām bumbām katra.

Pretiniecēm desmit punktus guva Gedvile Savostaite, bet astoņi punkti un desmit atlēkušās bumbas bija Gintarei Paulauskaitei.

Latvijas komanda ievērojami mazāk kļūdījās (12/34), kā arī izpildīja metienus no spēles ar izteikti labāku precizitāti.

Balstoties uz izcīnītajām uzvarām attiecībā pret aizvadītajiem mačiem, "TTT Rīga" ar bilanci 16-0 ieņem pirmo vietu līgā, kamēr Kauņas basketbolistes ar 11 uzvarām 21 cīņā ir septītajā pozīcijā.

Latviju BSBL pārstāv "TTT Rīga", "Rīgas Stradiņa universitāte" (RSU), "Liepāja"/LSSS, "Daugavpils Universitāte" (DU), "Rīga Juniores"/LU, "Jūrmala" un "TTT Juniores", bet Lietuvu - Viļņas "Kibirkštis", Klaipēdas "Neptūnas", Kauņas "Aistes", Klaipēdas LCC, "Šiauliai-Vilmers" un jaunpienācēja "Panevezys".

Pamatturnīrā tiek izspēlēti divi apļi. Pirmās vietas ieguvēja kvalificējas finālčetrinieka turnīram, bet 2.-7.vietas īpašnieces ceturtdaļfinālā divu spēļu sērijās noskaidros vēl trīs "Final 4" dalībnieces.

Sezonas beigās tiks izspēlēts arī Latvijas Sieviešu basketbola līgas čempionāts, kurā tiks noskaidrotas Latvijas čempiones.

Iepriekšējā sezonā par BSBL čempionvienību kļuva "TTT Rīga", kas finālā ar 69:68 pārspēja Viļņas "Kibirkštis" komandu, bet Latvijas čempionātā rīdzinieces finālsērijā līdz divām uzvarām ar 2-0 bija pārākas pār RSU basketbolistēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu