Video "Valmiera" pārspēj "Riga" un izvirzās vadībā, debitantei "Grobiņai" pirmais punkts (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Valmiera FC" un "Riga FC" futbolistu duelis
"Valmiera FC" un "Riga FC" futbolistu duelis Foto: Zigismunds Zālmanis, Riga FC

"Valmieras" komanda svētdien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas trešās kārtas mačā mājās ar rezultātu 2:1 (0:1) pārspēja vicečempioni 'Riga".

Pirms šīs kārtas pēdējās spēles abas komandas bija palikušas kā vienīgās, kas šajā sezonā nav zaudējušas punktus, bet tagad ar nevainojamu bilanci turnīru turpina tikai Jurģa Kalna vadītā vienība.

"Valmieras" labā vārtus guva Leu Gaušu un Daniels Balodis, bet "Riga" rindās atzīmējās Gotjē Mankendā.

Rīdzinieki vadībā izvirzījās spēles devītajā minūtē, kad pēc Kirila Iļijina augstas piespēles Mankendā atbrīvojās no pretspēlētāja, raidot bumbu "Valmieras" vārtos. Puslaika turpinājumā otrā laukuma galā pēc stūra sitiena Džibrils Gejs ar galvu sita bumbu garām tukšiem vārtiem, bet vēlāk rīdziniekus no zaudētiem vārtiem glāba pārliktnis.

Otrā puslaika sākumā, 47.minūtē, pēc Geja piespēles Gaušu bija precīzs no tuvas distances un izlīdzināja rezultātu. Septiņas minūtes vēlāk pēc stūra sitiena valmierieši noturēja bumbu soda laukumā un Rihardu Matrevicu ar sitienu no vārtu priekšas pārspēja vidzemnieku kapteinis Daniels Balodis.

Viesu izredzes atspēlēties mazināja El-Baširs Ngoms, kurš pamatlaika pēdējā desmitminūtē pēc VAR iesaistes par pārkāpumu tika sodīts ar sarkano kartīti.

Kompensācijas laikā valmierieši izniekoja teicamu iespēju gūt trešos vārtus, savukārt priekšpēdējā minūtē mājinieku vārtsargs Karloss Olsess liedza Hrvojem Babecam panākt 2:2.

Pirms tam svētdien augstākās līgas debitante "Grobiņa"/LFS mājās spēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar iepriekšējās sezonas bronzas medaļnieci "Audu", abām komandām nopelnot pa pirmajam punktam šajā sezonā.

"Grobiņai" ar precīzu sitienu 87.minūtē izcēlās Pape Dudu, bet "Audas" labā guva Mateušs Klemente.

Spēles 13.minūtē bumbu viesu vārtos ieraidīja Devids Dobrecovs, taču aizmugures situācijas dēļ rezultāts palika nemainīgs. Nedaudz vēlāk rupji kļūdījās "Grobiņas" vārtsargs Artems Mališs, mājiniekiem no nonākšanas iedzinējos glābjot tikai vārtu stabam.

"Auda" vadībā izvirzījās spēlēs 61.minūtē, kad pēc Meleja Djaņa piespēles ar papēdi Klemente izpildīja precīzu un zemu sitienu no soda laukuma robežas. Nākamajā desmitminūtē pēc stūra sitiena viesi otro reizi mačā trāpīja pa vārtu stabu.

Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Pape Dudu pēc Markusa Kruglauža piespēles izrāvās viens pret Raivo Stūriņu un raidīja bumbu "Audas" vārtos - 1:1. Pamatlaika pēdējās sekundēs Kruglaužs sita ar galvu, bumbai atsitoties pret vārtu pārliktni, bet vēlāk pēc vēl viena stūra sitiena "Audu" izglāba Stūriņš.

Piektdien trešās kārtas ievadā "Metta" izbraukumā ar 1:0 pieveica "Jelgavu", bet sestdien RFS viesos ar 3:0 guva panākumu pār "Liepāju" un "Daugavpils" mājās ar 3:1 pārspēja "Tukums 2000"/"Telms", sagādājot pretiniekiem pirmo zaudējumu.

Turnīra tabulā par pēc trīs kārtām maksimālos deviņus punktus guvusi tikai "Valmiera", septiņi punkti ir "Daugavpilij", pa sešiem iekrājušas "Riga", "Tukums 2000"/"Telms", RFS un "Metta", vienu punktu izcīnījusi "Auda", "Grobiņa" un "Jelgava", bet bez punktiem ir "Liepāja".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu