Dončičs nākamgad varētu parakstīt naudīgāko līgumu NBA vēsturē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
NBA zvaigzne Luka Dončičs
NBA zvaigzne Luka Dončičs Foto: AP/Scanpix

Slovēnijas basketbola zvaigzne Luka Dončičs nākamgad varētu parakstīt finansiāli lielāko līgumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vēsturē, vēsta ESPN apskatnieks Bobijs Markss.

25 gadus vecais Dončičs šosezon piedalījies 65 mačos, kas nozīmē, ka viņš ir sasniedzis nepieciešamo spēļu skaitu, lai pretendētu uz individuālajām balvām un vietu sezonas simboliskajās izlasēs.

Iekļūstot sezonas simboliskajā "All-NBA" izlasē, Dončičs kvalificēsies maksimālajam ("super-max") līgumam. Slovēnijas basketbolists aizvada sesto NBA sezonu, taču maksimālo līgumu var parakstīt pēc septītā gada.

Līdz ar to 2025. gada vasarā Dončičs varētu parakstīt maksimālo līgumu uz pieciem gadiem par atalgojumu 346 miljoni ASV dolāru (aptuveni 322 miljoni eiro). Tas kļūtu par lielāko kontraktu NBA vēsturē.

Dončičs varētu kļūt par pirmo NBA spēlētāju, kuram sezonas alga būtu 70 miljoni ASV dolāru.

Šobrīd lielākais kontrakts NBA vēsturē ir Kristapa Porziņģa komandas biedram Džeilenam Braunam, kurš ar Bostonas "Celtics" pērn vienojās par piecu gadu un 304 miljonu dolāru līgumu.

Sagaidāms, ka "Celtics" līderis Džeisons Teitums ar "Celtics" šovasar varētu vienoties par aptuveni 338 miljonu līgumu, kas pārspētu Brauna kontraktu, taču nākamgad par līgas rekordistu kļūtu Dončičs.

Dalasas "Mavericks" līderis 2021. gadā ar komandu vienojās par piecu gadu un 215 miljonu dolāru algu. Dončiča atalgojums šosezon ir 40 miljoni.

Dončičs šosezon 65 mačos vidēji guvis 34,0 punktus, izcīnījis 9,1 atlēkušo bumbu un veicis 9,8 rezultatīvas piespēles.

Slovēnijas basketbolists šosezon ir NBA regulārā čempionāta līderis vidēji mačā gūtajos punktos, kā arī trešais labākais rezultatīvajās piespēlēs.

"Mavericks" ar 45 uzvarām un 29 zaudējumiem ieņem piekto vietu Rietumu konferences kopvērtējumā, un ir tuvu iekļūšanai "play-off" turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu