Video "Daugavpils" lieliski turpina sezonu, čempionei RFS pārliecinoša uzvara

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
BFC "Daugavpils" futbolisti
BFC "Daugavpils" futbolisti Foto: Margarita Vigule (Tonybet Virslīga)

"Daugavpils" trešdien Rīgā svinēja uzvaru "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas ceturtās kārtas ievadā, viesos ar 1:0 (0:0) uzveicot "Metta". Latgales komanda izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas.

58.minūtē Bartelemī Diedjū pārķēra bumbu laukuma vidū un pēc saspēles ar Alekseju Golijaninu pa labo pusi ieskrēja mājinieku soda laukumā un ar spēcīgu sitienu raidīja bumbu garām vārtsargam Alvim Sorokinam vārtu labajā stūrī - 1:0.

Pēc bezvārtu neizšķirta sezonas pirmajā mačā pret "Jelgavu" daugavpilieši nākamajās divās spēlēs bija izcīnījuši panākumu, uzvarot "Grobiņu"/LFS un "Tukums 2000"/"Telms" ar attiecīgi 2:0 un 3:1.

Tikmēr "Metta" sezonu sāka ar neveiksmi pret "Valmieru" (0:2), taču turpinājumā guva divas uzvaras, pārspējot "Liepāju" ar 2:0 un "Jelgavu" ar 1:0.

Pagājušajā sezonā "Daugavpils" un "Metta" divas savstarpējās spēles aizvadīja neizšķirti (0:0 un 1:1), pa reizei uzvaru svinot daugavpiliešiem (4:2) un rīdziniekiem (3:2).

Trešdien citā spēlē pagājušās sezonas čempione RFS savā laukumā ar 5:1 (4:0) sagrāva "Jelgavu".

Pirmos vārtus mājinieki guva jau ceturtajā minūtē, kad pēc Alēna Kvadio spēcīga sitiena un Vjačeslava Kudrjavceva atvairītās bumbas vārtus guva Dragoļubs Savičs - 1:0.

Desmit minūtes vēlāk pēc Saviča piespēles pa kreiso malu, traucējot pretinieku aizsargam, Emersons ieskrēja viesu soda laukumā un raidīja bumbu vārtu kreisajā stūrī - 2:0.

28.minūtē pēc Roberta Savaļnieka izpildītā stūra sitiena vārti tika ieskaitīti Darko Lemajičam, kaut gan bumba pa ceļam skāra kādu no viesiem.

30.minūtē Emersons pēc reida pa laukuma kreiso pusi ieskrēja soda laukumā un gandrīz no gala līnijas piespēlēja atpakaļ uz soda laukuma līniju Savaļniekam, kurš raidīja bumbu tīklā - 4:0.

69.minūtē pēc Petra Mareša piespēles vēl vienus vārtus guva Lemajičs, panākot 5:0, bet 87.minūtē pēc Ralfa Maslova piespēles soda laukumā no laukuma kreisās puses 1:5 ar sitienu vārtu labajā apakšējā stūrī panāca Ralfs Šitjakovs.

Turnīra tabulā desmit punkti četros mačos ir "Daugavpilij", trīs spēlēs deviņus punktus trīs spēlēs ir guvusi "Valmiera" un četrās - RFS.

Pa sešiem punktiem trīs cīņās ir iekrājusi "Riga", "Tukums 2000"/"Telms" un "Metta", kas aizvadījusi četras cīņas, vienu punktu trīs mačos ir izcīnījusi "Auda" un "Grobiņa"/LFS, bet četros - "Jelgava", bet bez punktiem trīs spēlēs ir "Liepāja".

RFS sezonu sāka ar uzvaru pār "Audu", taču zaudēja "Valmierai" (0:1) un pārliecinoši pārspēja "Liepāju" (3:0). Jelgavnieki pēc neizšķirta ar daugavpiliešiem pirmajā kārtā (0:0) ar 2:3 zaudēja "Tukums 2000"/"Telms" un ar 0:1 piekāpās "Metta" futbolistiem.

Pagājušajā sezonā abu komandu savstarpējos mačos RFS bija pārāka visās četrās virslīgas tikšanās reizēs, kā arī Latvijas kausa astotdaļfinālā.

Ceturtās kārtas turpinājumā ceturtdien "Tukums 2000"/"Telms" uzņems līgas jaunpienācēju "Grobiņa"/LFS un "Riga" mājās tiksies ar "Liepāju", bet kārtas noslēdzošajā mačā piektdien "Valmiera" viesosies pie "Audas".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu