Latvijas basketbolisti pirms OS kvalifikācijas aizvadīs pārbaudes spēli savā laukumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas izlases basketbolisti
Latvijas izlases basketbolisti Foto: FIBA.com

Latvijas vīriešu basketbola izlase pirms Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra aizvadīs vēl vienu pārbaudes spēli savā laukumā, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Latvijas valstsvienība sāks gatavošanos olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram 17.jūnijā. Vispirms 26.jūnijā savā laukumā tiks aizvadīta pārbaudes spēle ar Ēģiptes basketbolistiem, bet, kā vēsta portāls "Sportacentrs.com", pēc tam latvieši viesosies arī pie Somijas.

Olimpiskās kvalifikācijas turnīrā, kas paredzēts Rīgā, latvieši aizvadīs divas spēles ar savas grupas komandām, Latvijai tiekoties ar Gruziju un Filipīnām un divām labākajām katras grupas vienībām iekļūstot pusfinālā. Pusfinālā tiks spēlēts ar kādu no otras grupas (Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna) divām labākajām komandām.

Pusfināla spēļu uzvarētāji finālspēlē noskaidros ceļazīmes ieguvējus.

Pārējos trīs kvalifikācijas turnīrus uzņems Pireja Grieķijā, Valensija Spānijā un Sanhuana Puertoriko. Četros kvalifikācijas turnīros kopā piedalīsies 24 komandas, pa sešām izlasēm katrā. Spēlēm kvalificēsies tikai četri turnīru uzvarētāji.

Kvalifikācijas turnīri tiks aizvadīti no 2024.gada 2. līdz 7.jūlijam, bet vīriešu basketbola turnīrs Parīzes olimpiskajās spēlēs norisināsies no 27.jūlija līdz 10.augustam, grupu turnīrus aizvadot Lillē, bet izšķirošās cīņas - Parīzē.

Vietu olimpiskajā turnīrā jau ir nodrošinājusi rīkotājvalsts Francija, kā arī Vācija, Serbija, Kanāda, ASV, Austrālija, Japāna un Dienvidsudāna, kuras ceļazīmes ieguva Pasaules kausa izcīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu