Video Kanādas hokejistes spraigā finālspēlē kļūst par pasaules čempionēm

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kanādas hokejistes
Kanādas hokejistes Foto: AP/Scanpix

Par pasaules čempionēm hokejā sievietēm svētdien kļuva Kanādas valstsvienība, kas elites divīzijas turnīra finālā papildlaikā ar 6:5 (1:1, 2:2, 2:2, 1:0) pārspēja mājinieci ASV komandu.

Uzvaras vārtus Kanādas izlases labā papildlaika sestajā minūtē vairākumā guva Daniela Serdaknija.

Kanādas izlase par pasaules čempioni kļuva pēc gada pārtraukuma, bet kopumā triumfēja 13.reizi. Tikmēr ASV izlasei ir desmit tituli.

Pamatlaikā uzvarētājām divus vārtus guva Marī-Filipa Pulēna, bet pa reizei precīzas bija Erina Embrouza, Džūlija Goslinga un Emīlija Klārka. Savukārt ASV izlases rindās ar trāpīgiem raidījumiem izcēlās Leila Edvardsa, Megana Kellere, Aleksa Kārpentere, Hilarija Naita un Kerolaina Hārvija.

Cīņā par bronzas medaļām Somijas hokejistes ar 3:2 (0:0, 2:1, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Čehiju.

Pirmajai trešdaļai noslēdzoties bez gūtiem vārtiem, otrā perioda ievadā pēc spēlētām 20 sekundēm Somiju vadībā izvirzīja Mišelle Karvinena, uz ko čehietes atbildēja rezultatīvu vairākumu nepilnas piecas minūtes vēlāk, precīzai esot Mihaelai Pejzlovai.

Somietes atguva vienu vārtu pārsvaru 37.minūtē, kad Čehijas vārtsardzi pārspēja Vīvi Vainika.

Noslēdzošajā trešdaļā čehietes vēlreiz izmantoja vairākumu, lai izlīdzinātu rezultātu pēc Denisas Kžižovas gūtajiem vārtiem.

Papildlaiks noslēdzās bez precīziem metieniem, bet pēcspēles metienu sērijā Somijas rindās uzvaru nesošo "bullīti" veiksmīgi izpildīja Petra Nieminena.

Pusfinālos ASV ar 5:0 sagrāva Somiju, bet kanādietes ar 4:0 guva panākumu pār Čehiju.

Spēcīgāko divīziju pametīs Ķīnas un Dānijas izlases.

Pērn par pasaules čempionēm kļuva ASV hokejistes, kuras finālā ar 6:3 pieveica iepriekšējo divu gadu čempiones kanādietes.

Pasaules čempionāti hokejā sievietēm tiek rīkoti kopš 1990.gada, un tajos ir uzvarējušas tika Kanādas un ASV izlases, tiekot pie attiecīgi 13 un 10 tituliem. Tikai vienu reizi kādai citai komandai ir izdevies sasniegt finālu, 2019.gadā to savās mājās paveicot Somijas izlasei.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu