"La Liga" prezidents Tevass uzsver mazo Eiropas klubu nozīmi

CopyDraugiem X Whatsapp
Havjers Tevass
Havjers Tevass Foto: Edijs Pālens/LETA

Spānijas futbola čempionāta jeb "La Liga" prezidents Havjers Tevass trešdien Latvijā, "La Liga" un "Tonybet" Latvijas futbola virslīgai pagarinot sadarbību līdz 2027. gadam, uzsvēra mazo Eiropas klubu nozīmi, ziņo "Tonybet" Latvijas futbola virslīga.

Tiek ziņots, ka "Tonybet" Latvijas futbola virslīga pagarināja sadarbības līgumu ar "La Liga" līdz 2027. gadam jeb vēl uz trim gadiem.

"Tikšanos īpašu padara fakts, ka noslēdzām sadarbības līguma turpinājumu vēl uz trim gadiem, kas nozīmē, ka līdz 2027. gadam cieši sadarbosimies ar "La Liga", lai kopīgi augtu un attīstītos, ar regularitāti apmainīsimies viedokļiem un redzējumiem, lai veicinātu līgu izaugsmi," par sadarbības turpinājumu saka "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas valdes priekšsēdētājs Maksims Krivuņecs.

Tevasa tikšanās laikā ar Krivuņecu uzsvēra, ka viņš Spānijā ir vadījis futbola klubus gan pēc spēka ceturtajā, gan otrajā līgā, kā arī sadarbojies ar vairākiem dažāda ranga klubiem virslīgā un ir izpratis dažāda līmeņa klubu iespējas un vajadzības.

"Futbols ir kas vairāk nekā Čempionu līga, Eiropas klubu kausi, Anglijas premjerlīga vai Spānijas "La Liga", saka Tevass.

"Futbols ir liela ekosistēma. Kad sabiedrība runā par futbolu, tie galvenokārt to dara par lielajiem, atpazīstamākajiem klubiem, bet, lai šie klubi veiksmīgi dzīvotu, ir nepieciešami arī mazie klubi," norāda Tevass.

Viņš uzsvēra, ka Eiropas superklubu līga, kuras ideja ir radusies Spānijā ar Madrides "Real" kluba prezidenta iniciatīvu, "ir bīstama Eiropas futbola darbībai un attīstībai, jo ir radīta atsevišķu valstu ietekmīgākajiem klubiem".

Tevass norāda, ka viens no mērķiem ir radīt veselīgu vidi arī Eiropas mazajiem klubiem, un ir svarīgi, lai Eiropā pieaugtu atbalsts arī mazāko valstu klubiem un to iespējām startēt Eiropas kausos.

Pasākuma otrajā daļā Tevass tikās ar virslīgas klubu pārstāvjiem, lai dalītos pieredzē un zināšanās, kā attīstīt klubus.

Krivuņecs, vērtējot tikšanos, izcēla Tevasa vīziju, ieskicējot gan Eiropas, gan Latvijas futbola attīstības virzienus, "īpaši izceļot vajadzību veidot ciešu saikni un mijiedarbību starp Latvijas Futbola federāciju un līgas klubiem, kā arī inovatīvu ideju realizāciju ikdienas darbā".

Tevass kopš 2013. gada ir prezidents Spānijas "La Liga" asociācijā, kas ir atbildīga par divu vadošo Spānijas futbola līgu norisi.

"Tonybet" Latvijas futbola virslīga un "La Liga" sadarbojas kopš 2022. gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu