Noskaties Šilovs un Bļugers sekmē "Canucks" uzvaru ar neticamu atspēlēšanos (2)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs
Hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokejisti Artūrs Šilovs un Teodors Bļugers ceturtdien sekmēja Vankūveras "Canucks" komandas uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēļu turnīra otrās kārtas ievadā. Šilovs atvairīja 14 metienus, bet Bļugers izcēlās ar rezultatīvu piespēli.

"Canucks" savā laukumā ar rezultātu 5:4 (0:2, 2:2, 3:0) pārspēja Edmontonas "Oilers", izvirzoties 1-0 vadībā Rietumu konferences pusfināla sērijā līdz četrām uzvarām.

Uzvarētāju labā Dakota Džošua sakrāja trīs rezultativitātes punktus (1+2), ar 1+1 izcēlās Eliass Lindholms un Ņikita Zadorovs, viens precīzs metiens arī Džonatana Tanera Millera un Konora Gārlenda kontā.

Šilovs atvairīja 14 no 18 pretinieku metieniem (77,8%). Latvijas vārtsargs savā karjerā izcīnīja trešo uzvaru četrās Stenlija kausa spēlēs.

Bļugers nospēlēja 10 minūtes un 18 sekundes, bloķēja vienu metienu, uzvarēja divus no trim iemetieniem un maču pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Rezultatīvu piespēli Latvijas hokejists nopelnīja "Canucks" ceturto vārtu guvumā, kad neizšķirtu panāca Zadorovs.

Bļugers šosezon septiņos "play-off" mačos atzīmējies ar divām rezultatīvām piespēlēm un lietderības koeficientu +2.

Šajā mačā "Oilers" vārtsargs Stjuarts Skiners tika galā ar 19 no 24 metieniem (79,2%).

Edmontonas komandas labā divus vārtus guva Zeks Haimens, pa reizei ar precīzu metienu izcēlās Matiass Ekholms un Kodijs Sīsī.

Raiens Ņūdžents-Hopkinss un Leons Draizaitls katrs atdeva divas rezultatīvas piespēles, bet ar vienu piespēli atzīmējās Konors Makdeivids, kuru daudzi uzskata par šobrīd pasaules labāko hokejistu. 

Mača gaitā "Canucks" bija iedzinējos ar 0:2, 1:3 un 2:4. Trešā perioda vidū, Šilovam neredzot ripu, Ņūdžents-Hopkinss trāpīja pa vārtu stabu. Mirkli vēlāk Millers guva vārtus, sākot Vankūveras atspēlēšanos.

Turpinājumā sekoja vēl divi "Canucks" gūtie vārti minūtes laikā, mājiniekiem pārņemot vadības grožus.

Arī otrā sērijas spēle 10.maijā norisināsies Vankūverā. Nākamās divas spēles būs Edmontonā 12. un 14.maijā, bet, ja būs nepieciešams vairāk spēļu, tās norisināsies 16.maijā Vankūverā, 18.maijā Edmontonā un 20.maijā Vankūverā.

Pirmajā kārtā "Canucks" ar 4-2 apspēlēja Nešvilas "Predators", bet "Oilers" ar 4-1 guva panākumu pār Losandželosas "Kings".

Jau vēstīts, ka "Canucks" pirmais vārtsargs Tečers Demko traumas dēļ šobrīd nevar palīdzēt komandai.

Šilovs pirms "play-off" pievienojās komandai kā trešais vārtsargs ārkārtas situācijā, un tāda patiešām pienāca, jo pēc Demko un otrā vārtsarga Keisija Desmita traumām latvietis ieguva iespēju spēlēt.

Desmits ir atveseļojies, taču Šilovs sargājis "Canucks" vārtus jau četros mačos pēc kārtas.

Šilovs četros "play-off" mačos vidēji ielaidis 2,28 vārtus un atvairījis 90,8% pretinieku metienu.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu