Video Šilovs labo NHL karjeras rekordu, "Canucks" aizraujošā cīņā pārspēj "Oilers"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs un uzbrucējs Leons Draizaitls
Hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs un uzbrucējs Leons Draizaitls Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokejistu vārtsarga Artūra Šilova un uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā komanda Vankūveras "Canucks" svētdien izcīnīja uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēļu turnīra Rietumu konferences pusfināla sērijas mačā.

"Canucks" izbraukumā ar rezultātu 4:3 (3:1, 1:1, 0:1) pārspēja Edmontonas "Oilers", sērijā līdz četrām uzvarām iegūstot 2-1 vadību.

Pirmo reizi NHL spēlētāja karjerā pa Šilova sargātajiem vārtiem pretinieki meta vairāk nekā 40 reizes.

Līdz šim Šilova karjeras rekords NHL bija 37 atvairīti metieni (no 39), taču šajā mačā viņš atvairīja 42 no 45 metieniem (93,3%). Divus no trim vārtiem viņš ielaida skaitliskajā mazākumā.

Visvairāk darba Šilovam bija trešajā periodā, kad pa viņa vārtiem izpildīja 22 metienus (atvairīja 21). "Canucks" otrā laukuma galā atbildēja ar tikai trim metieniem.

Šilovs tika atzīts par spēles otro zvaigzni jeb otro labāko spēlētāju. Par pirmo zvaigzni atzina "Canucks" uzbrucēju Broku Beseru, kurš guva divus vārtus un veica rezultatīvu piespēli (2+1).

Savukārt trešās zvaigznes godu nopelnīja "Oilers" uzbrucējs Leons Draizaitls, kurš guva vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli (1+1).

Uzvarētāju labā vēl divus vārtus (2+0) guva Eliass Lindholms, bet "Oilers" rindās ar 1+1 atzīmējās Matiass Ekholms un Evans Bušārs.

"Oilers" vārtos Stjuarts Skiners atvairīja 11 no 15 metieniem (73,3%), bet viņa kolēģis Kelvins Pikards trešajā periodā tika galā ar trim metieniem (100%). 

Bļugers nospēlēja 14 minūtes un 33 sekundes, izpildīja piecus spēka paņēmienus, uzarēja sešos no astoņiem iemetieniem un maču pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Šajā mačā bez punktiem palika Konors Makdeivids, kuru daudzi uzskata par labāko hokejistu pasaulē. Viņš ar 17 punktiem (2+15) līdz šim bija Stenlija kausa izcīņas rezultatīvākais spēlētājs, taču tagad viņu apsteidzis komandas biedrs Leons Draizaitls, kuram ir 18 punkti (7+11).

Abas komandas realizēja divus skaitliskos vairākums. "Canucks" kopumā bija trīs vairākuma iespējas, bet "Oilers" četras.

"Canucks" šajā mačā bloķēja 23 metienus, bet "Oilers" tikai sešus. Viesi izpildīja 50 spēka paņēmienus, savukārt mājinieki 30.

23 gadus vecais Šilovs šosezon NHL "play-off" turnīrā sešos mačos izcīnījis četras uzvaras – divas pret "Oilers" un divas pirmajā kārtā pret Nešvilas "Predators".

Stenlija kausa izcīņas ievadā Šilovs bija "Canucks" trešais vārtsargs ārkārtas gadījumam, un tāds arī piepildījās, jo pirmais numurs Tečers Demko un rezervists Keisijs Desmits guva traumas.

Demko turpina atlabt no savainojuma, bet Desmits tagad ir rezerves vārtsargs, kamēr Šilovs atrodas laukumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu