Latvijas futbolistes EČ kvalifikācijas nākamās divas spēles aizvadīs bez Ševcovas un Voitānes

Olga Ševcova
Olga Ševcova Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas sieviešu futbola izlase 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra nākamās divas spēles aizvadīs bez vienām no vadošajām spēlētājām Olgas Ševcovas un Sandras Voitānes, informē Latvijas Futbola federācija (LFF).

Latvijas nacionālā sieviešu izlase 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru turpinās ar divām spēlēm pret pašreizējo savas apakšgrupas līdervienību Slovēniju.

Vispirms 31. maijā viesos Latvijas izlase noslēgs kvalifikācijas turnīra pirmo apli, bet otro pret to pašu pretinieci sāks 4. jūnijā Jūrmalas pilsētas stadionā "Sloka".

Kvalifikācijas turnīrs sākās aprīlī, kad Latvijas pārstāves savā laukumā ar 3:4 piekāpās Ziemeļmaķedonijai, bet vēlāk ar 1:0 uzbraukumā uzvarēja Moldovu. Tikmēr slovēnietes kā vienīgās apakšgrupā iekrājušas divas uzvaras - 2:0 mājās pret Moldovu un 5:0 izbraukumā pret Ziemeļmaķedoniju.

Abas izlases savā starpā oficiālās spēlēs līdz šim nav tikušās.

Sastāvā šoreiz iekļautas futbolistes no pieciem pašmāju klubiem, Austrijas, ASV, Islandes un Polijas. Savu pirmo izsaukumu izpelnījusies 17 gadus vecā vārtsardze Elza Renāte Strazdiņa un 18 gadus vecā uzbrucēja Santa Sanija Vuškāne, bet ārpus kandidātu loka salīdzinājumā ar iepriekšējo izsaukumu dažādu iemeslu dēļ palikusi gan viena no valstsvienības līderēm Olga Ševcova, gan Sandra Voitāne, Anna Flakse, Anna Marija Valaka un Kristīne Evelīna Lodziņa. Sastāvā atgriezusies Aleksandra Sofija Mairna, Marina Teļukeviča un Amēlija Lipšāne.

Latvijas izlase kvalifikācijas turnīru aizvada C līgā. Pie automātiskas vietas finālturnīrā, kas risināsies Šveicē, tiks katras A līgas apakšgrupas pirmo divu pozīciju ieguvējas. Pārējo septiņu ceļazīmju liktenis izšķirsies divās "Play-off" kārtās, kas notiks no oktobra līdz decembrim. No C līgas "Play-off" posmam kvalificēsies piecu apakšgrupu uzvarētājas un trīs labākās no otro pozīciju ieguvējām.

Līdztekus tam C līgas komandas cīnās par iespēju pakāpties uz B līgu nākamajam UEFA Nāciju līgas un kvalifikācijas ciklam. Šādu paaugstinājumu iegūs katras C līgas apakšgrupas uzvarētāja.

Kvalifikācijas turnīru Latvijas komanda noslēgs jūlija vidū ar izbraukumu Ziemeļmaķedonijā un mājas spēli pret Moldovu.

Kvalifikācijas turnīrs tiek organizēts saskaņā ar komandu veikumu UEFA Nāciju līgas turnīrā, dalībniecēm esot sadalītām A, B un C līgās. Latvijas izlase savā UEFA Nāciju līgas debijas sezonā sacentās C līgā un tika līdz pārspēlēm par pakāpšanos līgu augstāk, tomēr tajās atzina Slovākijas pārākumu un līdz ar to palika C līgā.

Romānam Kvačovam izlasē palīdz treneri Kirils Buravcevs un Anna Poņatovska, kā arī vārtsargu treneris Jevgēnijs Belovs.

Latvijas sieviešu futbola izlases kandidātes:

Vārtsardzes: Enija Anna Vaivode ("Riga"), Sofja Ņesterova (RFS), Elza Renāte Strazdiņa ("Jelgava");

Aizsardzes: Anastasija Ročāne ("Lustenau"/"Dornbirn", Austrija) Fanija Mežecka, Paula Linda Liniņa (abas - "Metta"), Sofija Garanča ("Riga"), Anastasija Vainere, Selga Penelope Vitmore, Marina Teļukeviča (visas - RFS), Aleksandra Sofija Mairna (Mičiganas štata universitāte, NCAA);

Pussardzes: Katrīna Daņilova, Signija Šenberga, Amēlija Lipšāne (visas - "Metta"), Anastasija Čemirtāne (RFS), Viktorija Zaičikova (Vestmadnaeijaras IBV, Islande), Anna Kristīne Gornela, Diāna Suvitra (abas - "Riga"), Taisija Smirnova ("Liepāja");

Uzbrucējas: Anastasija Poļuhoviča (RFS), Karlīna Miksone (Sosnovecas "Czarni", Polija), Santa Sanija Vuškāne ("Metta").

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu