Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Foto Mbapē krāšņā maska ir pretrunā ar UEFA noteikumiem

Kailians Mbapē
Kailians Mbapē Foto: AFP/SCANPIX

Francijas futbola zvaigzne Kailians Mbapē pēc deguna savainojuma atgriezies izlases treniņos un ir spiests valkāt sejas aizsargmasku. 

Pirmdien Eiropas čempionāta mačā ar Austriju cīņā par bumbu Mbapē atsitās ar degunu pret Kevina Danso plecu. Francūzis sadursmē salauza degunu, turklāt pēc tam saņēma arī dzelteno kartīti, jo bez tiesnešu atļaujas atgriezās laukumā.

Pēc mača atklājās, ka Mbapē būs vajadzīga operācija, taču tā tiks veikta, kad Francijas komandai Eiropas čempionāts būs beidzies. 

Līdz tam Mbapē, lai varētu doties laukumā, būs jāvalkā maska. Talantīgais uzbrucējs ar krāšņu masku jau piedalījās Francijas izlases treniņā. 

Kailians Mbapē
Kailians Mbapē Foto: AP/Scanpix

Kā norāda Francijas izdevums "L'Equipe", šī maska ​​ir pretrunā ar noteikumiem un UEFA amatpersonas noteikti neļaus Mbapē ar to iziet laukumā. Proti, maskai jābūt vienkrāsainai. Tāpat tajā nedrīkst būt kādas valsts vai uzņēmuma simbolika.

Acīmredzot Mbapē pašreizējā maska ​​tiek izmantota tikai treniņos. 

Visticamāk, Mbapē laukumā neatgriezīsies grupas turnīra spēlēs pret Poliju un Nīderlandi, bet varētu spēlēt astotdaļfinālā, ja Francija tam kvalificēsies. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu