Video Lietuvas basketbolisti ar uzvaru sāk olimpisko kvalifikāciju

LETA
Lietuvas basketbolists Marjus Grigonis
Lietuvas basketbolists Marjus Grigonis Foto: FIBA.com

Ar uzvaru Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru Puertoriko otrdien uzsāka Lietuvas vīriešu basketbola izlase, kas ar 96:84 pieveica Meksikas valstsvienību.

Izšķirošo pārsvaru lietuvieši ieguva trešās ceturtdaļas ievadā, kad veica izrāvienu 27:7.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 21 punktu bija Marjus Grigonis, Tads Sedekerskis pievienoja 12 punktus, bet Domants Sabonis izcēlās ar 10+11. Meksikāņiem 18 punktus guva Džošua Ibarra.

Tikmēr otrajā Puertoriko notiekošā turnīra grupā Itālijas izlase ar 114:53 sagrāva Bahreinas basketbolistus.

Uzvarētāju rindās vismaz desmit punktus guva septiņi spēlētāji, bet ar 14 punktiem izcēlās Danilo Galināri un Nikolo Melli. Bahreinas izlasē 12 punktus guva Ahmeds Hadži.

Lietuviešiem savā apakšgrupā vēl būs jātiekas ar Kotdivuāru, bet otrā grupā spēlē arī mājiniece Puertoriko.

Tikmēr Grieķijā notiekošajā olimpiskā kvalifikācijas turnīra pirmajās spēlēs pie uzvarām tika Horvātijas un Dominikānas republikas basketbolisti.

Horvāti grupas pirmajā mačā ar 108:92 pārspēja Slovēnijas izlasi, kuras rindās bija arī NBA spīdeklis Luka Dončičs.

Uzvarētāju sastāvā "triple double" iekrāja Dario Saričs, kura rēķinā 19 punkti un pa desmit rezultatīvām piespēlēm un izcīnītām bumbām zem groziem. Vēl 21 punktu horvātiem guva Gorans Filipovičs, bet 18 - Ivica Zubacs.

Slovēņus no zaudējuma neglāba Dončiča "triple double" - 26 punkti, 11 atlēkušās bumbas un desmit rezultatīvas piespēles.

Otrās grupas pirmajā spēlē dominikāņi ar 90:77 pārspēja Ēģipti.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Žans Montero, bet Kriss Duarte pievienoja 14 punktus, kamēr ēģiptiešiem Ahmeds Metvali izcēlās ar 24 punktiem.

Horvātu un slovēņu grupā vēl ir Jaunzēlande, kamēr mājinieki grieķi spēlēs ar Ēģipti un Dominikānu.

Savukārt Spānijas pilsētā Valensijā notiekošajā kvalifikācijas turnīrā mājinieki spāņi otrdien ar 104:59 sagrāva Libānas izlasi.

Spāņu sastāvā 17 punktus guva Santi Aldama, 15 - Usmans Garuba, bet 14 - Haime Pradilja, kamēr libāņu rindās rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Jusefs Hajats.

Otras grupas spēlē Bahamu salas ar 96:85 pārspēja Somijas izlasi.

Badijs Hīlds bahamiešu uzvaru kaldināja ar 24 punktiem, kamēr Valdess Edžkombs pievienoja vēl 20 punktus somus no zaudējuma nespēja glābt Mikaela Jantunena un Edona Makshuni 20 gūtie punkti.

Ar mājiniekiem spāņiem grupā vēl ir arī Angolas basketbolisti, bet otrā apakšgrupā spēlēs arī poļi.

Jau ziņots, ka Rīgā notiekošajā olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlase otrdien ar 83:55 pieveica Gruziju, bet Brazīlijas valstsvienība ar rezultātu 81:72 pārspēja Melnkalni.

Katra kvalifikācijas turnīra apakšgrupu pirmās divas komandas iekļūs pusfinālos, kuru uzvarētāji svētdien, 7.jūlijā, cīnīsies par ceļazīmi uz Parīzi.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu