«Sabres» bez savainotā Girgensona atzīst «Senators» pārākumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Nespēlējot traumētajam latviešu uzbrucējam Zemgum Girgensonam, zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā trešdien piedzīvoja Bufalo «Sabres», kas savā laukumā ar 2:4 (1:2, 1:1, 0:1) piekāpās vienai no līgas vājākajām komandām Otavas «Senators».

Pēc šā zaudējuma kļuvis skaidrs, ka «Sabres» šo sezonu noslēgs kā NHL vājākā vienība.

Lai arī mača rezultātu jau 30. sekundē atklāja «Sabres» hokejists Raiens O'Railijs, turpinājums mājiniekiem bija neveiksmīgs, jo tika ielaisti trīs vārti pēc kārtas. Vispirms pirmajā periodā pēc Maksa Makormika un Meta Dušeina precīzajiem metieniem «Senators» pārņēma vadību, bet 24. minūtē Raiens Dzingels panāca jau 3:1.

Cīņas 37. minūtē Kails Okposo gan rezultāta starpību samazināja līdz minimumam, bet cīņas galarezultātu 39 sekundes pirms beigām uzstādīja Aleksandrs Burouzs.

Girgensonam traumas dēļ šī NHL sezona ir beigusies, bet līdz tās noslēgumam «Sabres» atlikušas vairs tikai divas spēles.

Latvietis šosezon 71 spēlē izcēlās ar septiņiem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm, kā arī negatīvu lietderības koeficientu -12.

Girgensons pērn ar «Sabres» klubu noslēdza līgumu uz diviem gadiem. Bufalo komandā viņš aizvadījis visu savu NHL karjeru jeb piecas sezonas, kuru laikā kopumā 348 spēlēs izcēlies ar 44 vārtiem un 57 rezultatīvām piespēlēm.

«Sabres» ar 62 punktiem 80 spēlēs ieņem pēdējo, 16. vietu konferencē, par pieciem punktiem atpaliekot no trešdienas pretinieces «Senators». Arī visas līgas kopvērtējumā Bufalo komanda atrodas pēdējā pozīcijā, jo Rietumu konferences pēdējās vietas īpašniecei Arizonas «Coyotes» ir par septiņiem punktiem vairāk.

Līdz sezonas beigām «Sabres» atlikušas divas cīņas - piektdien pret Tampabejas «Lightning» un sestdien pret Floridas «Panthers».

Stenlija kausa izcīņai «Sabres» nav kvalificējusies jau septīto sezonu pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu