TVNET no Dānijas: «Mēs maza cilts, mēs būsim tik lieli, cik mūsu griba!»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas izlases hokejisti pasaules čempionātā ikreiz, dodoties uz savu ģērbtuvi, redz tieši šīs virsrakstā minētās klasiķa Raiņa rindas. Turpat vien ir arī valsts ģerbonis un karogs, bet pašā ģērbtuvē uz sienas ir 11 Latvijas pilsētu vārdi, no kurām nāk šīs izlases hokejisti, kā arī komandas sauklis «Mēs esam Latvija!».

Tā īsumā varētu aprakstīt vizuālo izskatu telpām, kur pirms cīņām pasaules čempionātā gatavojas Latvijas izlases hokejisti. Dānijā planētas meistarsacīkstes augstākajā divīzijā notiek pirmo reizi, tāpēc pirmajās dienās bija lietas, kas izbrīnīja, tomēr kopumā čempionāts noorganizēts apmierinošā līmenī.

Komandām ģērbtuves ir galvenajai ledus arēnai blakus esošajā izstāžu centra hallē, visām komandām kopā. Interesanti, ka tās viena no otras ir nodalītas ar gana plānām sienām, kā arī apvilktas ar aizkariem, līdz ar to ģērbtuvei pašai kā tādai nav griestu, tik vien, cik kaut kur augstu augstu halles jumts.

Tieši tāpēc preses centrā praktiski visu laiku skan mūzika, kas nāk no kādas komandas ģērbtuves. Tā kā mūsējie preses centram ir vistuvāk, tad mediji nu var iepazīt arī hokejistu muzikālo gaumi.

Vislabāk gan jūtamies, kad spēlētāji ir prom viesnīcā, bet pa ģērbtuvi rosās izlases apkalpojošais personāls - ekipējuma menedžeri, jo tad žurnālisti var klausīties Latvijas modernās mūzikas klasiku, sākot ar Noru Bumbieri un «Dzimto valodu», beidzot ar «Otru pusi» un citiem latviešu gabaliem.

Pie ģērbtuvēm ir iekārtota arī plaša atpūtas zona, ar dīvāniem un galdiņiem. Tāpat ir nelielas izklaides iespējas galda futbola veidolā.

Tikmēr pašas ģērbtuves ir vienkāršas, saskrūvēti plaukti, kuri, pēc izlases trenera Arta Ābola teiktā, gan grabot, taču ir pietiekoši ērti, lai tajos satilptu spēlētāju ekipējums un higiēnas lietas. Katrā ģērbtuvē ir arī speciāls konteiners, kurā atrodas dušas un tualetes. «Ģērbtuves saliktas kā lego mājiņas, viss ir vienkārši, bet visiem vietas pietiek,» atzina Ābols.

Pie ģērbtuves ir arī Latvijas izlases ekipējuma menedžera Agra Briča valstība ar slidu asināmo, instrumentu kastēm un citām lietām, bez kā modernais hokejs nevar iztikt.

Starp citu, vēl krietni pirms pasaules čempionāta sākuma uz Herningu devās Latvijas Hokeja federācijas (LHF) sporta direktors Edgars Buncis, lai klātienē pārliecinātos, ka izlasei turnīrā būs šāda līmeņa turnīram atbilstoši apstākļi.

Arī par Herningu var teikt līdzīgi kā citus gadus - nekā šika, bet nepieciešamās lietas ir nodrošinātas un sūdzēties īsti nav par ko, tik jāspēlē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu