Strautiņa pārstāvētā komanda kļūst par «Ventspils» pretinieci FIBA Čempionu līgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Twitter/@ArtursStrautins

Talantīgā latviešu basketbolista Artūra Strautiņa pārstāvētā Itālijas komanda Kapo d'Orlando «SikeliArchivi» pirmdien iekļuva FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā, kur spēkosies vienā apakšgrupā ar «Ventspili», kamēr Edmunda Valeiko trenētā Baltkrievijas komanda Minskas «Cmoki» kvalifikācijas trešās kārtas atbildes spēlē sīvā cīņā cieta zaudējumu un neiekļuva pamatturnīrā.

Tāpat par «Ventspils» pretinieci B apakšgrupā kļuva Vācijas komanda Ludvigsburgas «MHP Riesen», bet pirms tam kurzemniekiem tika ielozētas arī Grieķijas vienība Saloniku PAOK, Lietuvas komanda Klaipēdas «Neptūnas», iepriekšējās sezonas sacensību čempione Tenerifes «Iberostar» no Spānijas, Turcijas komanda «Gaziantep» un Šalonas pie Sonas «Elan» no Francijas.

«SikeliArchivi» atbildes mačā savā laukumā ar 92:59 (21:9, 17:20, 29:15, 25:15) pārspēja VTB Vienotās līgas klubu Saratovas «Avtodor» no Krievijas, divu spēļu summā svinot uzvaru ar 161:129.

Atbildes spēlēs Strautiņš laukumā pavadīja 13 minūtes un 49 sekundes, kuru laikā guva sešus punktus, realizēdams trīs no pieciem divpunktu metieniem, bet viņš aizmeta garām pa vienam tālmetienam un soda metieniem.

Tāpat viņam viena atlēkusī bumba, viena rezultatīva piespēle, viena pārtverta bumba, viena piezīme un pieci efektivitātes koeficienta punkti.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 17 punktiem un sešām bumbām zem groziem bija polis Jakubs Vojcehovskis.

Tikmēr «MHP Riesen» viesos ar 75:50 (23:16, 20:12, 10:9, 22:13) pārspēja Beļģijas klubu Briseles «Basic-Fit», divu spēļu summā uzvarot ar 160:109.

Savukārt «Cmoki» viesos ar 75:80 (20:25, 18:20, 19:11, 18:24) zaudēja Francijas vienībai «Nanterre 92», divu spēļu summā piekāpjoties ar 143:148.

Pirmajā mačā komandas spēlēja neizšķirti 68:68, līdz ar to pamatturnīrā iekļuva atbildes spēles uzvarētāja. «Cmoki» lielāko daļu spēles bija iedzinējos, bet trešajā ceturtdaļā izvirzījās vadībā. Ceturtās ceturtdaļas sākumā, kad komandas bija plecu pie pleca, tehnisku problēmu dēļ mačs tika pārtraukts uz gandrīz divām stundām. Duelim atsākoties, mājiniekiem izdevās iegūt nelielu vadību, ko izdevās nosargāt līdz mača galam.

Valeiko ir «Cmoki» komandas galvenā trenera Aleksandra Krutikova palīgs, bet vienība tagad sezonu turpinās FIBA Eiropas kausā.

FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā automātiski iekļuva 24 vienības, bet vēl astoņas tika noskaidrotas pēc trijām kvalifikācijas kārtām. Pamatturnīrā vienības sadalītas četrās apakšgrupās, izspēlējot divu apļu turnīru. Sacensību astotdaļfinālā iekļūs grupu četras labākās vienības, bet piektajā un sestajā pozīcijā palikušās komandas sezonu turpinās FIBA Eiropas kausa astotdaļfinālā.

FIBA Čempionu līgas regulārā sezona sāksies 10.oktobrī.

Starpsezonā no dalības FIBA Čempionu līgas turnīrā atteicās Latvijas čempione «VEF Rīga», tāpēc tiesības sacensties tajā ieguva «Ventspils», kas šo iespēju izmantoja. Zīmīgi, ka arī pērn «Ventspils» bija līdzīgā situācijā, jo startēt FIBA Čempionu līgā atteicās tā brīža Latvijas čempioni «Valmiera»/ORDO un sudraba godalgas ieguvusī «VEF Rīga».

Šosezon pamatturnīrā komandu skaits no 40 samazināts uz 32, lai veicinātu turnīra kvalitāti. Novembra beigās un februārī turnīrā būs pārtraukumi, lai basketbolisti varētu palīdzēt valstsvienībām FIBA Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs.

FIBA Čempionu līgas balvu fonds šajā sezonā būs miljons eiro.

Pagājušajā sezonā «Ventspils» nepārvarēja šī turnīra izslēgšanas sacensību pirmo kārtu, divu spēļu summā ar 135:137 piekāpjoties Itālijas klubam Venēcijas «Umana Reyer».

Maijā par pirmajiem FIBA Čempionu līgas uzvarētājiem kļuva Spānijas kluba Tenerifes «Iberostar» basketbolisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu