Lietuvas basketbolisti pirms viesošanās Rīgā pārtrauc trīs zaudējumu sēriju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lietuvas vīriešu basketbola izlase, kas sestdien Rīgā spēkosies ar Latvijas valstsvienību, otrdien Kauņā ar rezultātu 96:71 (23:16, 16:26, 30:14, 27:15) pārspēja Francijas komandu, pārtraucot trīs zaudējumu sēriju pārbaudes spēlēs.

Lietuvas izlases rindās ar 18 punktiem rezultatīvākais bija Mants Kalnietis, kura rēķinā arī deviņas rezultatīvas piespēles. 15 punktus mājinieku labā iemeta Jons Mačulis, bet 13 pievienoja Donāts Motejūns.

Ar 11 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Mindaugs Kuzminsks, kurš ir Kristapa Porziņģa komandas biedrs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas «Knicks» rindās.

Savukārt NBA komandas Toronto «Raptors» centrs Jons Valančūns guva 11 punktus un izcīnīja 13 bumbas pie groziem. Tikmēr Francijas valstsvienības sastāvā ar 16 punktiem rezultatīvākais bija Nando de Kolo.

Lietuvieši ar šo uzvaru pirms došanās uz Rīgu pārtrauca trīs zaudējumu sēriju. Iepriekš pārbaudes turnīrā Francijā viņi piekāpās mājiniekiem ar 77:98 un Horvātijas basketbolistiem. Pirms tam pārbaudes turnīrā Klaipēdā mājinieki finālā ar 70:81 zaudēja Gruzijai, bet pusfinālā ar 59:58 pārspēja Poliju.

Jau šīs nedēļas beigās Lietuvas izlase, kas iepriekšējos divos Eiropas čempionātos izcīnīja sudrabu, ieradīsies Rīgā uz pārbaudes turnīru, kurā 18.augustā tiksies ar Rumāniju un 19.augustā ar Latviju.

Lietuvas basketbola izlasi vada galvenais treneris Daiņus Adomaitis, kurš spēlētāja karjeras laikā no 2007. līdz 2009. gadam spēlēja Latvijas klubā «Barons»/LMT.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu