Klaipēdas turnīrā basketbola izlase spēlēs jau ar vairākiem līderiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Atšķirībā no pirmajām divām pārbaudes spēlēm izbraukumā pret Somiju, šajā nedēļas nogalē turnīrā Lietuvas kūrortpilsētā Klaipēdā basketbola valstsvienība piedalīsies ar vairākiem potenciālajiem līderiem, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Latvijas vīriešu valstsvienība, gatavojoties Eiropas čempionāta finālturnīram, ceturtdien dosies uz pārbaudes turnīru Klaipēdā. Piektdien, 4. augustā, plkst.16.45 paredzēta pusfināla spēle ar Gruzijas izlasi, bet sestdien plkst.16.45 vai 19.30 cīņa par pirmo vai trešo vietu ar Lietuvas vai Polijas izlasi (spēļu tiešraides Latvijas Televīzijas 7.kanālā).

«Manā rīcībā ir Gruzijas komandas spēles ieraksts, ko liksim lietā, gatavojoties mačam. Galvenais akcents, protams, uz pašu spēles kvalitāti, bet uzdevumu uzvarēt neviens neatceļ. Varbūt vienīgi rotācija būs brīvāka, nekā spēlēs, kurās izšķirtos komandas liktenis,» LBS mājaslapā citēts valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

«Šonedēļ treniņos iesaistījās brāļi [Dairis un Dāvis] Bertāni, Jānis Strēlnieks un Jānis Timma. No viņiem uz Klaipēdu dosies Dairis Bertāns un Timma. Strēlnieka ģimeni tikko papildinājusi meitiņa, Dāvis Rīgā trenēsies Sanantonio «Spurs» atsūtītā speciālista vadībā. Iespējams, mājās paliks arī Ojārs Siliņš, kurš pirmdien treniņā savainoja potīti. Nekas nopietns, Ojārs jau trenējas, bet patlaban lieks risks nav vajadzīgs. Lēmumu pieņemsim pēc vakara treniņa. Kristaps Porziņģis atrodas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) misijā Dienvidāfrikā. Ierindā atgriezies Jānis Blūms - uz Klaipēdu dosimies 12 vai 13 spēlētāju sastāvā,» sacīja treneris.

Savukārt pilnā sastāvā Latvijas valstsvienība pirmo reizi laukumā izies piektdien, 11. augustā, plkst.19.30 «Arēnā Rīga» spēlē ar Polijas izlasi. Turpinājumā Latvijas basketbolisti «Arēnā Rīga» spēlēs arī pret Lietuvu (19.augusts), Rumāniju (20.) un Čehiju (24.)

(biļetes uz šīm spēlēm var iegādāties šeit)

«Sarežģīto un nepatīkamo pienākumu saīsināt kandidātu sarakstu diemžēl treneru vietā sākušas pildīt traumas. Pirms nedēļas šķīrāmies no Klāva Čavara, bet Jānis Bērziņš pārbaudes spēlē Somijā nopietni savainojis savulaik jau divreiz operēto ceļgalu un komandai palīdzēt vairs nevarēs. Novēlam Jānim izturību un pacietību rehabilitācijas procesā, bet Eiropas čempionātam turpina gatavoties 16 spēlētāji,» piebilda Bagatskis.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Tamperē divas reizes Latvijas basketbolisti tikās ar Somijas izlasi. Piektdien pirmajā mačā, kas notika treniņa režīmā skatītājiem aiz slēgtām durvīm, latvieši bija pārāki ar 87:67, bet dienu vēlāk oficiālā pārbaudes spēlē Bagatska trenētā komanda uzvarēja ar 85:81.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu