Blūms: Porziņģis un Bertāns ir tādi spēlētāji, lai mēs cīnītos par kaut ko lielāku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikus Kļaviņš, VEF Riga

Latvieši Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns ir tādi spēlētāji, lai Latvijas vīriešu basketbola izlase atbildīgos turnīros cīnītos par kaut ko lielāku nekā iepriekš, uzskata valstsvienības kapteinis Jānis Blūms.

Basketbola sezona nacionālajos čempionātos pamazām tuvojas noslēgumam, bet maija beigās par Latvijas čempioni tika kronēta «VEF Rīga» komanda. Savukārt jau pēc mēneša gatavošanos Eiropas čempionātam sāks Latvijas valstsvienība.

Pēc sezonas beigām klubā, gaidot Latvijas izlases treniņnometni, 35 gadus vecais Blūms turpina būt aktīvs, jo skrien un peld. «Es nekad neatpūšos. Man patīk būt aktīvam.»

«Fiziskā ziņā jūtos labāk nekā pirms 10-12 gadiem,» intervijā portālam «FIBA.com» pastāstīja Blūms. «Cenšos rūpēties par savu ķermeni. Katrā komandā vēlos būt ļoti profesionāls gan laukumā, gan ārpus tā.»

Latvietis uzskata, ka šovasar Latvijas izlasei būs pievērsta liela uzmanība Kristapa Porziņģa un vēl viena Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pārstāvja Dāvja Bertāna dēļ, ja viņš arī nolems pievienoties valstsvienībai. «Būs arī spēlētāji no ULEB Eirolīgas, taču mēs būsim vienota komanda, nevis atsevišķi basketbolisti. Tas būs ļoti interesanti, kādu mēs izveidosim šo vienību.»

«Pēdējos gados esam spēlējuši ļoti labi, taču katrā no turnīriem mums bijis kāds nepatīkams zaudējums,» atgādināja Blūms. «Varbūt tāpēc, ka mums nav bijusi galvenā zvaigzne, kas tagad varētu būt Porziņģis un Bertāns. Domāju, ka viņi ir tieši tādi spēlētāji, lai mēs cīnītos par kaut ko, kas mums vēl nav bijis.»

Pēc Eiropas čempionāta Blūms atgriezīsies «VEF Rīga» komandā, ar kuru viņam ir līgums vēl uz vienu sezonu. Savukārt jau novembrī Latvijas izlase startēs Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijā pret Turciju, Ukrainu un komandu no pirmskvalifikācijas B grupas.

Šīs spēles sāksies 23.novembrī ar maču pret Turciju. Trīs dienas vēlāk būs cīņa mājās pret vēl nezināmo komandu.

«Mūsu mērķis ir iegūt ceļazīmi uz Pasaules kausu, jo tajā Latvija nekad nav spēlējusi. Esam bijuši tuvu gan olimpiskajām spēlēm, gan planētas meistarsacīkstēm, taču tajās spēlējuši neesam.»

«Ar tiem talantiem, kas mums ir tagad, viss ir iespējams, taču mums sevi jāparāda laukumā. Pirmkārt jāspēlē ar sirdi, ar emocijām un kā komandai. Iespējams ir viss,» kaujiniecisks bija Blūms. «Eiropas čempionāts un Pasaules kauss skan īpaši. Kvalifikācija Pasaules kausam būs liels izaicinājums. Basketbols Latvija tagad ir ļoti populārs.»

Latvijas basketbola valstsvienības treniņnometne pirms Eiropas čempionāta sāksies 17.jūlijā. Eiropas čempionāts no 31.augusta līdz 17.septembrim risināsies Stambulā, Helsinkos, Telavivā un Klužā-Napokā. Latvija apakšgrupu turnīru aizvadīs Stambulā, spēlējot D grupā kopā ar pērnā gada Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļnieci Serbiju, mājinieci Turciju, Krieviju, nu jau principiālo pretinieci Beļģiju un Lielbritāniju.

No katras grupas izslēgšanas turnīram kvalificēsies četras labākās komandas, un «play-off» cīņas no astotdaļfināla fāzes risināsies Stambulā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu