Freibergs: Rezultāts par to neliecina, taču spēlējām kvalitatīvāk (1)

TVNET Sports

Lai gan piedzīvots smags zaudējums, Latvijas hokeja izlase spēlē pret Zviedriju spēlējusi kvalitatīvāk nekā iepriekš šajā turnīrā, uzskata aizsargs Ralfs Freibergs.

Sestdien pasaules čempionāta piektajā spēlē Latvija ar 2:7 atzina Zviedrijas pārākumu. Iepriekš šajā turnīrā Latvija kapitulēja spēlē pret Vāciju ar 1:8.

"Labāka spēle nekā iepriekšējā. Rādījām hokeju, kādu gribam spēlēt. Rezultāts par to varbūt neliecina, tomēr spēles kvalitāte bija labāka," uzskata Freibergs.

"Saturiski šī varbūt pat bija labākā spēle turnīrā. Ja kļūdīsies, zviedri iemetīs tev vārtus. Viņi ir meistari, kas izmanto katru mazāko kļūdu."

Freibergs arī atzina, ka uzņemas vainu vienā no zaudētajiem vārtiem, jo esot pieļāvis mazu kļūdu. 

"Mums bija momenti, kurus neizmantojām," piebilda Latvijas izlases aizsargs, kurš iesaistījās asumos ar Zviedrijas zvaigznēm – aizsargiem Viktoru Hedmanu un Ēriku Kārlsonu.

"Es ar mazākiem nekaujos. Es jau viņu medīju pirms tam, viņš pēc tam mani. Sākumā mani medīja Kārlsons," pastāstīja Freibergs.

"Man Hedmans prasīja, kas tu esi? Teicu, ka nekas, salīdzinot ar viņu – Stenlija kausa ieguvēju. Pēc tam vēlāk mēs vīrišķīgi paspiedām viens otram roku."

Latvijas izlase izpildīja 23 metienus pa pretinieku vārtiem, savukārt Zviedrijas valstsvienība atbildēja ar 34 metieniem.

Latvijas izlase otrā perioda sākumā ar 23 sekunžu starpību guva divus vārtus, panākot neizšķirtu 2:2. Taču vēlāk sekoja murgs – Zviedrijas izlase 26 sekunžu laikā guva trīs vārtus. Tik daudz ielaistu vārtu tik īsā laikā sprīdī ir jauns pasaules čempionāta antirekords.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu