Intervija ar Robertu Bukartu. Latvijas hokejists: Šī bija grūtākā spēle manā dzīvē

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas valstsvienība otrdien izcīnīja līdz šim savu smagāko uzvaru šā gada pasaules čempionātā Ķelnē. Pēc cīņas sarunā ar TVNET izlases uzbrucējs Roberts Bukarts atzina, ka Itālija bija sīksta pretiniece.

Atgādināsim, ka Latvijas hokejisti otrdien ar rezultātu 2:1 pārspēja Itālijas izlasi, uzvaras vārtus Andrim Džeriņam gūstot tikai 79 sekundes pirms pamatlaika beigām.

«Šī bija viena no manām grūtākajām spēlēm karjerā,» pēc mača sacīja Bukarts. «Itālija spēlēja no aizsardzības, neskrienot mums virsū. Viņi darbojās kā jau itāļi. Droši, ka taktiku aizguvuši no sava valsts futbola, mēģinot novietot autobusu priekšā saviem vārtiem.»

26 gadus vecais Bukarts atklāja, ka viņš vēl neesot spēlējis tik saliedētā Latvijas izlasē. «Teikšu godīgi - šāda saliedēta komanda mums vēl nav bijusi. Man šeit ir patīkami atrasties.»

«Zemapziņā mums kaut kur sēdēja iekšā, ka obligāti jāizcīna uzvara. Arī viņiem nebija atkāpšanas ceļa. Šī pagaidām bija turnīra smagākā spēle,» atzina izlases uzbrucējs.

«Ja spēlē pret TOP izlasēm, viņas spēlē pašas un atļauj spēlēt arī mums,» teica Bukarts. «Itālija pati nespēlēja un arī mums neatļāva. Līdzīgs scenārijs bija arī olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā, kad knapi knapi uzvarējām Japānas izlasi.»

Latvijas izlases uzbrucējs arī uzskata, ka hokejs mūsdienās ir ļoti progresējis. Visas valstis atrodas identiskās situācijās. «Šobrīd ir pienākuši laiki, kad visas komandas ceļ vienādus svarus, visi vienādi skrien un visi vienādi trenējas. Tagad noteicošais ir hokeja meistarība un ķīmija komandā.»

Turnīra turpinājumā Latvijas izlase spēkosies ar potenciālajām grupas favorītēm Zviedriju, ASV un Krieviju, bet apakšgrupu turnīra noslēgumā nākamajā otrdienā gaida duelis ar Vāciju. Latvijai pašlaik jau ir deviņi punkti, bet ceturtdaļfināla sasniegšanai pēdējos gados allaž pieticis ar 10-11 punktiem.

Līdz šim Latvijas izlase tikai reizi pasaules čempionātu augstākajā divīzijā bija sākusi ar uzvaru, turklāt pēdējo 15 gadu laikā pie trim uzvarām pamatlaikā Latvijai izdevies tikt vēl tikai divos čempionātos, bet iepriekšējos divos turnīros kopā bija izcīnīta viena uzvara pamatlaikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu