Rihards Bukarts: Ja nebūs līguma ar «Panthers», līgā spēlē vēl 30 komandas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: springfieldthunderbirds.com

Talantīgais latviešu uzbrucējs Rihards Bukarts trešdien aizvadīja pirmo ledus treniņu kopā ar Latvijas valstsvienību. Sarunā ar žurnālistiem Bukarts pastāstīja par nākotnes plāniem un sapni spēlēt kopā ar savu brāli Robertu.

«Nav sanācis īsti pagulēt. 36 stundu laikā esmu iemidzis uz aptuveni divām stundām. Taču tas nekas, gan jau šonakt izgulēšos un, cerams, pret Zviedriju būšu gatavs,» sacīja Bukarts.

Šīs sezonas lielāko daļu 21 gadu vecais Bukarts pavadīja ECHL klubā Mančestras «Monarchs», kur 37 spēlēs guva 16 vārtus un izdarīja 17 rezultatīvas piespēles. Tāpat Bukarta kontā arī 14 cīņas Floridas «Panthers» fārmklubā.

«Aģents zvanīja uz NHL klubu Floridas «Panthers» un jautāja, kādi ir plāni saistībā ar mani,» atklāja Bukarts. «Viņi zināja, ka esmu uzaicināts uz izlasi. «Panthers» vadība apspriedās un nolēma, ka lietderīgāk būtu pārstāvēt izlasi pasaules čempionātā, nevis spēlēt ECHL «play off».»

Jau piektdien Rihards Bukarts debitēs izlasē un spēlēs vienā maiņā ar brāli Robertu. «Brālis priecājās par manu pievienošanos. Viens no sapņiem ir kopā uzspēlēt ar Robertu. Pagaidām izskatās, ka pret Zviedriju darbosimies vienā maiņā.»

«Sezona neizvērtās tāda, kādu biju viņi plānojis, taču tas ir normāli. Tā priekš manis ir tikai pirmā pieredze pieaugušo hokejā. Vajadzēja adaptēties. Protams, nebija patīkami, ka no AHL nosūtīja uz ECHL, bet labāk es spēlēju 25 minūtes, nevis sešas. Priekš mana progresa izdevīgāk ir spēlēt vairāk,» skaidroja latvietis.

Latvijas hokejistam patlaban nav skaidrības par nākotnes plāniem saistībā ar karjeru Ziemeļamerikā. Tāpat Bukarts neizslēdz iespēju spēlēt Eiropā. «Šobrīd norisinās pārrunas. «Panthers» tikko nomainījās vadība, tādēļ tuvākajā laikā skaidrības nebūs. Ja nebūs Floridas «Panthers», līgā spēlē vēl 30 komandas. Bez līguma nepalikšu. Varbūt arī nāks kādas labs piedāvājums no Eiropas, kuram nevarēs atteikt. Nekad neko nevar zināt.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu